Den Enghel op de Grote Markt, daar was het dit keer te doen.

De jaarlijkse beurs van 't Veldteken trekt jaarlijks behoorlijk wat geïnteresseerden. Dit jaar had de organisatie  voor het eerst voor Den Enghel gekozen als locatie. En dat was direct een schot in de roos. De grote zaal biedt veel plaats, dus was er meer dan genoeg ruimte voor publiek en aanbieders om "hun ding" te doen. 

Het was gezellig en ook dit keer was het weer verbazingwekkend hoeveel Bergse Vastenavend spullekes te verkrijgen waren. Natuurlijk zag je de die hard verzamelaars minitieus elke stand afstruinen. Maar je kon ook ee leuk hebbedingetje, wellicht als kadootje, te pakken krijgen. En voor de nieuwsgierige bezoeker, die geen verzameling aan te vullen had, was het eenvoudigweg leuk om langs al die tafeltjes te trekken en te zien wat er allemaal wel niet was. Een pilske hier en daar, een praatje met bekenden of met de standhouders, het was merakels gezellig.

Deze zaterdagmiddag had de ruilmarkt erg veel bezoekers. De keuze voor Den Enghel was dus zeer geslaagd te noemen. Nadat mensen uitgekeken waren, of uitgeshopt, liep men nog een keer naar de bar voor een praatje en een natje, om dan langzaam zich te verspreiden in de stad. De kroegen als De Markies, Don Camillo, Prins Heerlijk, Café 't Slik en Café De Schorre liepen aan het begin van de avond al lekker vol; het was immers bijna tijd voor 't Neuzenbal.

Met deze zaterdag kon je wel stellen dat Vastenavend 2020 van start is gegaan en dat vanaf nu drie weken lang alle krabben hun nuske achterna lopen.