LJB organiseert debat in samenwerking met JS De Liberale Jongeren Bergen op Zoom (LJB) heeft de handen ineen geslagen met de Jonge Socialisten (JS) om samen een debat te organiseren op 19 november.Afgelopen jaar had de LJB al een succesvol debat gehouden in het Jongeren Ontmoetings Centrum, maar om een breder publiek aan te trekken en een scherper dialoog aan te gaan, vond de LJB het van belang om een partner te zoeken. Deze partner vond de LJB in de vorm van de JS.

Zowel de JS als de LJB zijn enthousiast over komend debat. Doel van dit debat is om jongeren meer betrokken te krijgen bij wat leeft in hun eigen stad. “Vaak merken we nog dat bij besluitvorming die invloed heeft op jongeren, niet wordt gevraagd naar de mening van de jongeren zelf. Wij willen door middel van het debat actuele onderwerpen bespreekbaar maken en uiteindelijk ook iets doen met de mening van jongeren richting de raad,” aldus Patrick Schijven van de Liberale Jongeren Bergen op Zoom.

Sebiha Cerikka van de Jonge Socialisten vindt dat er nu nog te weinig van dit soort avonden worden georganiseerd. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat we vaker avonden organiseren voor jongeren, in de vorm van een debat of een politiek café. Hierbij willen we in eerste instantie halfjaarlijks een avond organiseren en is het voor de lange termijn de bedoeling dat deze avonden maandelijks georganiseerd worden."

Gedurende de avond zal Ad van de Vrede optreden als onafhankelijke gespreksleider. Hij zal verschillende stellingen naar voren brengen en er voor zorg dragen dat naast de panelleden, uiteraard ook het publiek deelneemt in het debat. Onder andere Yasemin Demir (duoburgerlid D66) en Volkan Tasdan (docent RSG ’t Rijks) zullen als panellid deelnemen aan het debat.

Het jongerendebat wordt gehouden op 19 november om 19.00 uur in hotel restaurant Beursplein 5 op het Beursplein in Bergen op Zoom. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze avond, de entree is gratis.


In de bijlage is tevens een foto van Sebiha en Patrick Schijven toegevoegd. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact met mij opnemen.