De commissie Sportverkiezingen Bergen op Zoom heeft tijdens een bijeenkomst twaalf sporters en sportverenigingen genomineerd die in aanmerking komen voor een sporttitel.

De namen van de winnaars worden op donderdag, 15 december tijdens de Sportverkiezingen 2011 in Gebouw-T aan het Wilhelminaveld bekend gemaakt.

De commissie, bestaande uit zeven leden, moest een keuze maken uit 33 aanmeldingen. Voor de titel sportman worden voorgedragen: atleet Jesse van de Ven van Spado, kanovaarder Bas Wesselink van Zeewitoe en wielrenner Marco Wesseling. Voor de titel bij de vrouwen zijn genomineerd: paralympisch roeister Agmaja Kolman, Dominique Gommers, atlete van Spado en rolschaatsster Sylvia Pistorius. Bij de sportploegen viel de keuze op de eerste teams van S.V DOSKO en VVC'68 en het katateam van judovereniging Shintai met Peter Goossens en Hans Raak. Voor de Christ van Wijk-aanmoedigingsprijs komen in aanmerking: Atlete Isa Videler van Spado, tennisster Loes Siderius van LTC De Zoom en Tim van Gaans, lid van judovereniging Shintai.

 

Voorzitter Wout Langenberg:"De commissie is tevreden over het aantal aanmeldingen die zijn binnengekomen. Het belooft op 15 december spannend te worden voor de genomineerden, want een nominatie staat nog niet bij voorbaat garant voor een titel."  Tijdens de bijeenkomst, die om 20.00 uur begint, worden ook de namen bekendgemaakt van de seniorsporter en de sportvrijwilliger van 2011.

 

De prijzen zullen worden uitgereikt door Frank Peters van Scholengemeenschap ‘t Rijks, Silvia Bal van Rabobank Het Markiezaat, Alex van Tilburg van Run2Day, Jan van Wijk, Jeroen van Wijk en wethouder Arjan van de Wegen.  Na een toost op de winnaars wordt een Afterparty gehouden, die start met een demonstratie Paalsport. De Sportverkiezingen Bergen op Zoom zijn gratis toegankelijk. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur