Vrijdagavond in Vestzaktheater 't Zwijnshoofd - Het wordt echt een hele bijzondere avond !!

Op zich had ik al eens stiekem op de site van Vestzaktheater Het Zwijnshoofd gekeken, en ik zag ‘Mistletoe Madness’ vernoemd staan in de agenda. Wat kon dit toch weer zijn vroeg ik me hoofdschuddend af. Tot dat ik Rob de Groot sprak. Toen viel eindelijk mijn franc.

Vrijdag 23 december gaat het feest beginnen om 20:30 uur in Het Zwijnshoofd. Rob de Groot en consorten, of wel de befaamde Big Shampoo & The Hairstylers, zullen het dak er af blazen. Een heuse kerstshow, maar dan wel in Rock ‘n Roll stijl, dat is wat Rob me belooft: “De Toeschouwer kan een uniek optreden verwachten. Iets wat we normaal gesproken natuurlijk nooit doen namelijk; kerstnummers. Het huidige repertoire wordt eenmalig aangevuld met kerstnummers die ik samen met Steven Dietvorst, speciaal gearrangeerd heb, voor onze band. Het wordt een muzikaal hoogstaande, energieke show”. Dat van die energie geloof ik wel. Rob staat er om bekend dat hij graag de strijd aan gaat met andere muzikanten. Zelf bestiert hij de gitaar en hij doet niets liever dan de grenzen binnen een nummer opzoeken. zelf verwoordt hij dat als volgt:” Ik voel me een kind op het podium en als kind moest ook alles kapot kunnen. Gitaar spelen is gevoel. Ik heb geen goed optreden gehad, wanneer ik niet bezweet van het podium af kom! Mijn gitaren moeten daardoor ook meerdere keren per jaar opnieuw afgesteld worden en iedere keer wanneer dat weer nodig is, word ik gelukkig. Betekent dat ik hard gewerkt heb. Dus ook met de kerstshow zal ik weer flink los gaan. Sterker nog; dat gaat vanzelf. Ik geniet van elke show. Altijd”. De band is ondertussen befaamd te noemen. Een gelikte machine omdat het staat als een huis, maar een zootje ongeregeld omdat je nooit weet wat je kan verwachten. Rock ‘n Roll is pure passie, pure emotie die uit je ziel komt. En dat laat de band keer op keer zien. Wat dat betreft kunnen de toeschouwers wat verwachten. Hoe moet ik dit rijmen met iets integers als kerstsferen? Rob weet het wel. “Het leuke is het, gedeeltelijk, afwijkende repertoire. Het is hard werken om al de kerstnummers uit te zoeken en er een goed arrangement op te maken. Dat proces is wel heel erg leuk en creatief. Tevens voelt het als de afsluiter van het jaar. Wij zijn voornamelijk in de zomermaanden te zien door heel Nederland op verschillende festivals. Dit is ons ‘toetje’ aan het einde van een bewogen jaar. We werken hard en nu kunnen we dat weer aan het ‘thuispubliek’ laten zien”. Rob kent Kees en Ria al lange tijd via zijn ouders. Hij weet hoe en waarom het Vestzaktheater is gebouwd. “Het is een mooie locatie die het verdient om door ons weer afgebroken te worden…sorry Kees en Ria…”

 

“Met Shampoo gaan we een compleet nieuwe show brengen in 2012. Alles gaat op de schop. Decor, kleding en muziek! Hoe het precies gaat worden kan ik nog niet echt zeggen. We zijn er druk mee bezig. Naast Shampoo blijf ik ook zeker nog andere projecten doen zoals ik dat nu doe. Dat vind ik ook leuk!”

 

Wie Rob een beetje kent weet dat hier een die-hard muzikant voor je staat. Het is nooit genoeg. De blik gaat altijd weer naar zijn gitaar. Optredens zijn de ultieme bron van adrenaline, en je kunt zien dat het podium zijn plaats is. Daar hoort hij thuis. Ik vraag hem dan ook recht op de man af waarom hij bij een band als Big Shampoo is geraakt; wat trekt hem daar? Het antwoord is eenvoudig: “Rock n Roll is puur. Ik kan echt mezelf zijn. Misschien nog wel het mooiste van Shampoo is dat ik heerlijk gitaar kan spelen en dat ik frontman kan zijn. Publiek entertainen en ze voor winnen is een soort tweede natuur. het is zo’n geweldig gevoel als je iedereen uit z’n dak kan laten gaan. ik heb voor 20 man gestaan en voor 10000 en het is allemaal fantastisch. Tevens leer ik bij Shampoo ook nog steeds heel erg veel bij. Ook dankzij de band”. Het is duidelijk dat hij zich thuis voelt in de band. Big Shampoo & The Hairstylers is niet zo maar een bandje. Deze 11-koppige formatie heeft al in grote zalen als 013 en Paradiso gespeeld. Festivals als Parkfeest Oosterhout, Zwarte Cross, Hilversum Alive Festival zijn slechts een paar namen waar ze reeds hun opwachting gemaakt hebben. Ze zijn een geliefde gast die waar dan ook waar ze spelen een spoor van muzikale vernieling achterlaten. Daarom ook worden ze overal terug gevraagd. “had jullie nog nooit gehoord maar wat was het gweldig gisteren in roosendaal heel het pakket in een woord top hoop jullie gauw weer eens te zien”, of “Halleekuhs Twas wir skon in valkenswird...fijn fisje niej...kom de volgende keer in woldere langs...Halley” zijn zo maar een paar reacties op hun gastenboek. Dit is te vinden op www.bigshampoo.nl kijk maar eens zelf voor meer info.