Amerikanendag: alleen al dat woord doet liefhebbers dromen

Hoogerheide heeft wat dat betreft een reputatie hog te houden. En afgelopen hemelvaartsdag werd dat nog maar weer eens bevestigd. Het is een van de mooiste evenementen uit de regio als het gaat om Amerikaanse voertuigen!

De lentefeesten 2022 straalden. Niet alleen door het zonnetje, maar tevens omdat corona ver weg leek en er weer van alles mocht.

Al van verre zag je dat motoren toestroomden. Het is nu eenmaal gemakkelijk om je tweewieler op het parcours zelf te stallen en je gelijk te laven aan al die technische schoonheidjes.

Pruttelende motorfietsen of het zware geluid van een Amerikaanse V6 of V8. Je keek je ogen uit. Oude auto's, moderne modellen, van sportwagen tot pick-up tot hot rod, het was er allemaal. Veelal oude Harley's, een enkele verdwaalde Indian of zelfbouw motoren, zelfs wat exemplaren uit de echt oude doos, je keek je ogen uit. Het was dan ook lekker druk en het publiek vergaapte zich aan al die pareltjes, vooraleer neer te strijken op een van de terrasjes. Natuurlijk ontbrak de live muziek niet.

De organisatie van American Day Hoogerheide verdient weer een grote pluim; een gezllig evenement voor jong en oud met een rustieke aangename sfeer. Voor de liefhebber is het smullen geblazen bij zoveel moois. Dit is een evenement dat je niet gemist mag hebben. Ik kijk nu al weer uit naar de volgende editie.

Na afloop reed ik op mijn Scout weer terug naar het Bergse om op de Grote Markt een plekje te vinden bij Harold en Annemarie van Café Prins Heerlijk voor een groot glas.

En nu snel naar de foto's: