Café De Saeck, in de Korte Bosstraat Bergen op Zoom, was wederom de uitvalsbasis.

Vanaf een uur of 10 op zondagmorgen 10 juli verzamelden de leden van oldtimer brommerclub "Nozems on Tour" zich. Het was weer tijd voor een toerrit die door Toine van Steenpaal was uitgezet.

Brommers zijn tegenwoordig weer razend populair, gezien de vele brommerclubs die opgericht zijn. "Nozems on Tour" is zo'n club van enthousiastelingen, gevestigd in Bergen op Zoom. Dit keer zag je onder de aanwezigen ook twee oldtimer lichte motorfietsen: een Honda Twin 125 cc en een Benelli 125 cc. Wat een prachtige vehikels!!

Lieve en Herman van Café De Saeck ontvingen alle deelnemers met een bak koffie, die iedereen zich goed liet smaken, veelal in gesprek over de aanwezige modellen en types brommer. Trouwens, ook opvallend om te zien dat dit niet slechts een hobby is van mannen, aangezen er ook behoorlijk wat dames op de brommer stapten. Het was er dan ook het weer voor.

Natuurlijk was het eerst tijd voor het "Pratje op 't bierkratje" waar Toine het woord nam en even de regeltjes en tips voor de toerrit doornam.

Iedereen was er klaar voor. De geur en het zicht van de rookpluimen nam je direct zo'n 50 tot 60 jaar terug in de tijd. Het geknetter van de uitlaten deed daar nog een schepje bovenop; het begin van een bijzonder aangename dag.