Per 1 augustus is Bergen op Zoom officieel een nieuwe scholencombinatie voor havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen rijker: het MollerJuvenaat. 

 

In Brabant zijn leerlingen en onderwijsmedewerkers nog van hun vakantie aan het genieten, toch is het voor onderwijsland in West-Brabant een uniek moment: Mollerlyceum en Gymnasium Juvenaat zijn per 1 augustus officieel samen onder de naam MollerJuvenaat. 

Het afgelopen schooljaar hebben beide scholen al als MollerJuvenaat gecommuniceerd over House of Students, de beweging waarbij het onderwijs samen met de leerling wordt vormgegeven. Leerlingen worden gezien en zijn in continue dialoog met elkaar, met medewerkers van de school én met hun omgeving. Hierbij leren ze op, in en rondom school meer eigenaarschap te nemen over hun leerproces en eigen keuzes te maken. MollerJuvenaat begeleidt en inspireert haar leerlingen in dit proces. 

De vernieuwbouw aan de Noordzijde Zoom vormt een unieke inkijk in de dagelijkse House of Students praktijk. Op deze locatie gaan gymnasiumleerlingen onderwijs volgen. Bij het ontwerp voor de verbouwing waren de leerlingen aan zet en hebben zij hun wensen kenbaar gemaakt. Herkenbare thema’s op de locatie aan de Noordzijde Zoom zijn duurzaamheid en ruimte om op verschillende manieren (samen) te kunnen werken.

Het gebouw is ingericht voor het onderwijs van de toekomst, waar wereldbewustzijn een belangrijke rol speelt. De locatie Noordzijde Zoom vormt hiermee een basis voor de nieuwbouw van het MollerJuvenaat, waar over een aantal jaar alle leerlingen van de school onderwijs zullen volgen.  

De bestuurlijke overdracht mag dan midden in de schoolvakantie plaatsvinden, op 6 september opent de nieuwe scholencombinatie voor het eerst haar deuren voor leerlingen en medewerkers. Die week vinden er voor alle MollerJuvenaters feestelijke activiteiten plaats om dit bijzondere moment samen te vieren.