Nostalgisch, Bergs Vastenavend-cabaret met liedjes en sketches. Kortom, ouderwetse gezelligheid in Theater Den Enghel. 

BoZinBeeld.nl wilde dat ook wel meebeleven en stuurde Dick Vermaas (fotografie) en Tineke van Loon (tekst) op pad.

Heer Peer praat het hele spel aan elkaar. De Ravelijn Sisters in prachtig blauw gala zorgen, naast allerlei sketches, voor de meezingers, begeleid door de Makke Manne. Heer Peer begint de avond met een flink uit de kluiten gewassen waldhoorn, waar hij nog geluid uit krijgt ook. De Ravelijn Sisters brengen een ode aan de telefoon, wonder van techniek, en voor de failliete Markiezenstad wordt een miljardair gezocht, maar wel het liefst een Bergenèèr. Nar, Steketee en Prinseske worden, daar droomden de Sisters van toen ze nog kleine meisjes waren. Natuurlijk ontbreekt Wana niet, zij wordt bezongen als de tovenares met ei, kraai en bezem waar er maar eentje van is.

Ton Pater, pater van de bieren, vertelt met onvervalste zachte g over het goede leven in de brouwerij, eh… abdij. De moderne tijd komt ook nog ter sprake: geen boer zoekt vrouw, maar boer zoekt trekker; genderneutraliteit en maandverband voor mannen.  De toneelknechten vertellen waar ze allemaal voor moeten zorgen, ze willen per se niet voor het voetlicht, als alles is klaargezet en getest, kiezen ze liever voor de coulisse. 

Het thema van de avond ‘En dan game same zinge’, …over alles wat ons blij en vrolijk maakt, wordt ruimschoots waargemaakt en beloond met een staande ovatie van het publiek.