Als Narreke verkleed, denkend aan de vastenavend

Begin juni, dan is het tijd voor het Jazz weekend in Bergen op Zoom. Van vrijdag t/m zondag Jazz muziek in verschillende stijlen van Latin, Soul, Swing of Gospel. Niets is te gek. Zo ook de zaterdag die bol staat van diverse orkesten op de pleinen, en de gezellige dixie swing van de bandjes in de streetparade.

Bij de kleine kinderen of wel de echte Krabbekes klinkt dit als een beetje vastenavend zodat je met papa de stad in gaat in je Narre pakje, was best leutig om dit te aanschouwen. De bandjes hadden allen wel iets speciaals voor vandaag in petto of kregen wat te drinken ivm een verjaardag. Zo werd er bij de Mariahoek een dame uit het publiek gehaald door Ohno en toe gezongen. Bij Brasserie Thalia zat een jarige op het terras die Rue d’anvers trakteerde op een lavend natje.

Mayday had voor de aller kleinsten een prachtige voorstelling van Jungle book in de tent op de Grote Markt. En voor het aller laatste jaar een band die al 50 jaar bestaat, E.B.J.S.O Brandaris met Marshall Henny Heyboer houden op te bestaan. Mannen bedankt voor de mooie jaren muziek.

Vandaag is er nog een mooi programma:

11:00 – 12:00 J(AH)zzBoZ Brunch

12:00 – 13:00 Jazz kerkdienst in de Gertrudis

En heerlijke klanken van 13:00 – 19:00 op de Grote Markt en het Beursplein.

 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers