Voormalig Giants fotograaf maakt carrière switch Naast de kleine overeenkomst in de vorm van......

 een basketbal en een hoogzwangere buik zijn er verder weinig gelijkenissen te vinden tussen basketbal-fotografie en baby-fotografie. Waarom die switch dan? Loes Rommens antwoord: “Eigenlijk is de keuze noodgedwongen gemaakt. Ik heb jaren lang met veel plezier de Giants hier in Bergen op Zoom gefotografeerd, maar die zijn, zoals bekend, dit jaar niet meer begonnen aan de competitie. Daardoor viel een gedeelte van mijn werkzaamheden weg en dat gat wilde ik graag opvullen.” Baby’s-eerste-jaar fotoshoots is het resultaat van extra vrije tijd die Loes ter beschikking kreeg.“Het idee is ontstaan toen mijn zoontje 1 jaar werd en ik een slinger wilde maken met foto’s van elke maand. Nu ben ik zelf fotograaf, heb de techniek, kennis, apparatuur om prachtige foto’s te maken, maar toch kostte het me de grootste moeite om van elke maand 1 mooie foto voor de slinger te vinden. Uiteindelijk is het me wel gelukt om een leuk overzicht van het eerste jaar te maken, maar stiekem baalde ik enorm dat ik niet wat vaker de camera gepakt had om naast de gewone kiekjes (want geloof me, die heb ik maar genoeg) van dat eerste jaar niet wat meer bijzondere herinneringsfoto’s te maken.”

Is baby’s-eerste-jaar fotoshoots dan gewoon een abonnement op de fotograaf? “Nee, het is veel meer dan dat. Het zijn niet alleen een aantal fotoshoots in het eerste levensjaar van een kindje. Het idee achter baby’s-eerste-jaar fotoshoots is dat ik de zorgen om de mooie foto’s uit baby’s-eerste-jaar van de ouders overneem. Na een seintje van de ouders dat de baby geboren is, zorg ik ervoor dat de afspraken gemaakt worden, dat de foto’s gemaakt worden en uiteindelijk ontwerp ik met de foto’s en de herinneringen van de ouders een heel bijzonder, uniek en persoonlijk baby’s-eerste-jaar boek. Een boek dat bedoeld is als aanvulling op het album met kiekjes wat de ouders eventueel zelf nog maken.”

 

Ben jij zwanger, of ken je iemand die zwanger is en gun jij jezelf of deze persoon deze prachtige herinnering aan baby’s-eerste-jaar, stuur dan je nominatie in en maak kans op deze mooie fotoshoot.

Nomineren kan tot 14 februari 2012. Meer informatie over deze wedstrijd is te vinden op www.loesrommens.com