De Moulin Rouge van de Bergse Vastenavend, zo zag het er vorig jaar uit daar in de Steenbergse straat. Marijn en Carla van het Slik kwamen met een perfect georganiseerde avond. Het was een unicum in Bergen en omstreken en iedereen die er was wist het al; dit is de geboorte van een traditie.

 

Nu aanstaande 3 februari kunnen we ons opmaken voor wat inderdaad een traditie wordt. De tweede editie van het Slik en Leut Tejater in Café ‘t Slik staat al op het programma. En als we de vooruitzichten mogen geloven, belooft het nu al weer een spetterende avond te worden. Het zal voor de deelnemende acts niet gemakkelijk zijn om een gooi naar de winst te doen want het niveau van dit jaar zal hoog zijn. Het is immers niet gemakkelijk om in de voetsporen te treden van de winnaars van vorig jaar zoals De Medamme, T’is Wezeluk Waar en Un Opke Leut. De bandjes die nu staan te trappelen om ‘duh steetsj’ te betreden zijn al een kleine duzend jaar aan het oefenen. Het thema van deze avond is “h’Aangekleed ga d’uit!” en er hebben zich al 12 bandjes aangemeld om de strijd aan te gaan voor één van die begeerde trofeeën. Ook dit jaar is er weer een zeer kundige jury  die dit jaar bestaat uit Rinie Hagenaars, Jan Slokkers en Mirjam Drenth. Wie deze namen hoort mag al vast in een hoekje gaan zitten bibberen want deze jury zal bikkelhard hun oordeel vellen. Maar dat is de deelnemers wel toevertrouwd. Deze spectaculaire avond, die je niet mag missen als toeschouwer, kent ook nog een bijzondere ‘surpraais-ekt’ dus, .. ben jij er ook de 3e februari? Ik wel dus !!  Vanaf 20:00 uur open.

Vorig jaar werd al duidelijk dat de jury een stevige stempel op de strijd zou drukken. Ernstige strenge mensen die alle facetten van de act tot in de diepste diepte zouden beoordelen. Zo ook dit jaar weer. Opnieuw zal het elke deelnemer dun in de broek lopen bij de aanschouwing van deze jury. Dat mag ok wel want de acts zijn de beste in de wereld!