Krabbegat - Heb je wel eens 200 trompettisten bij elkaar gezien? Laat staan, heb je wel eens 200 trompettisten samen horen spelen?

 Dit lijkt een schier

onmogelijke opdracht. En toch wagen Jaap en Els van Café De Kroon te Bergen op Zoom zich aan deze uitdaging. De aanleiding is even simpel als dat ze uniek is: De Kroon bestaat in het jaar 2012 al 200 jaar! Dit belooft dus een heel bijzonder jaar te worden, en Els heeft me al ingefluisterd dat er heel wat bijzondere en memorabele dingen te wachten staan dit jaar. Maar terug naar de oproep. Bij deze de vraag aan elke trompettist in Bergen op Zoom,maar ook vanuit heinde en verre omstreken, om zich op 12 februari om 13:30 te melden bij Café De Kroon aan de Bosstraat te Bergen op Zoom.

De uitdaging is om 200 trompet spelende muzikanten bij elkaar te krijgen die onder  professionele begeleiding een muziekstuk zullen instuderen en dit vervolgens om 15:00 uur aan het niet te vermijden massaal toegestroomde publiek laten horen. Dus ook iedereen die nog een trompet van z’n opa of oma heeft liggen, en die de toetsten al beroerd heeft zonder dat de kraaien spontaan het dak ontvluchten, die wordt nadrukkelijk uitgenodigd te komen. Speel je zelf geen trompet, maar je kent iemand die het doet, of je kent een bandje of fanfare, trek ze de jas aan, biedt ze een lift, en lok ze met de verleiding van een overheerlijk door Els getapt blond gerstenatje naar De Kroon toe. In ‘n omgeving, zo muziek rijk als West Brabant, moet het toch lukken om een gezelschap van 200 trompettisten bij elkaar te krijgen. De ambiance wordt stikleutig, stikgezellig, en nog dikke fun ook. Dus mensen ELKE trompettist wordt opgeroepen te komen! Kom jij ook, ? Ik wel!! www.tapperijdekroon.nl