Maak kennis met de eerste ‘Brabantse Wal’ koffiebranderij in Halsteren

 

 

“Pacamara opent haar deuren, kom proeven en ervaren”

Maak kennis met Pacamara! Op 4 november kan iedereen een kijkje nemen in de branderij, meer informatie krijgen over het proces van koffiebranden en deelnemen aan een heuse koffie cupping. De Open Dag begint om 13.00, duurt tot 16.30 en is gratis te bezoeken. En zoals je van een branderij mag verwachten, staat de koffie klaar!

Een branderij beginnen met duurzaamheid hoog in het vaandel; daar gaat een goede voorbereiding aan vooraf. Eigenaren Vincent van Dienst en René Franken hebben veel moeite gedaan om de beste ongebrande bonen te selecteren, waarbij bekend is van welke boer ze komen en vaak zelfs van welk stukje grond. 

“Naast dat de koffie fantastisch moet smaken, wilde ik ook dat de boer een eerlijke prijs ontvangt. Door de keten kort en transparant te houden, weten mijn klanten wat ze in huis halen.” zegt Vincent.

Kwaliteit

Voordat de webshop in juni live ging, zijn er meerdere brandsessies gehouden om de smaken in kaart te brengen. Alles moet goed zijn zoals je van ‘specialty coffee’ mag verwachten. Van Dienst: “Door veel te proeven tijdens de cuppingsessies,  weten we dat de smaken optimaal en in balans zijn. Met ons concept en jarenlange ervaring in de koffiewereld, willen we de koffiebeleving in de regio naar een hoger niveau tillen.”

Duurzaamheid speelt binnen het bedrijf op alle vlakken een rol. Pacamara heeft namelijk een koffiebrander van de nieuwe generatie die volledig op elektriciteit werkt, in plaats van op gas.  De benodigde stroom wordt voor 100% opgewekt door Nederlandse windmolens. Vervolgens wordt de gebrande koffie per fietskoerier naar de koffieliefhebbers gebracht zodat ook dit milieuvriendelijk gebeurt. Zelfs de keuze van de bankrekening is doordacht, met alle uitgaven zijn er tot nu toe al 156 bomen geplant! 

Proeven

Ervaar dit alles tijdens de open dag. Leer hoe het proces van groene boon tot kop koffie er uit ziet en hoe het vervolgens smaakt. Voor liefhebbers is er bovendien een cuppingsessie, waarbij verschillende koffiesoorten volgens een vast systeem op smaakbeleving beoordeeld worden.

Meer informatie over de open dag en de branderij is te vinden op pacamaracoffee.nl of op de social media kanalen @pacamaracoffeeroasters

Pacamara Coffee Roasters

Industrieweg 1s

4661 VN Halsteren