Zondag 3 maart 2024: WAAN!

 

3e concert JAZZ INSIDE!

Zondag 3 maart 2024: WAAN!

Jazz Inside is de nieuwe jazzclub in Bergen op Zoom. Jazz Inside organiseert 4 keer per jaar kwalitatieve jazzconcerten voor haar leden. Op zondag 3 maart 2024 zal Jazz Inside haar alweer 3e jazzconcert organiseren. Vanaf 14.00 uur worden de leden verwacht in ons clubhuis Gebouw-T, Wilhelminaveld 96 - 4611 MJ Bergen op Zoom voor het bijwonen van dit 3e jazzconcert in de reeks van 4. Het concert vangt stipt aan om 15.00 uur.

Mocht u dit unieke concert niet willen missen dan nodigen wij u uit lid te worden van Jazz Inside. U kunt hiervoor een bericht sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Optreden Zondag 3 maart 2024: WAAN!!

Sinds 2010 werken Bart Wirtz en Emiel van Rijthoven samen. Bart Wirtz beschikt over een kraakhelder, gearticuleerd eigen geluid op zijn altsaxofoon, Emiel van Rijthoven is een Catweazle – de Middeleeuwse tovenaar die van alles aanpakte. Hij stuurt de muziek alle denkbare richtingen in en daarbij verloopt alles tot in de puntjes. De een stuurt de ander aan, pleegt verzet, verandert van richting, waarbij alle inspanningen dienen om tot een gelijkgestemd resultaat te komen.

Zij speelden samen op Wirtz’ laatste album ‘Beneath the Surface’, maar na een stilte van 6 jaar, presenteren ze nu een nieuwe band waar hun muzikale magie en energie gestalte krijgen. De rauwheid van de sound komt voort uit een zoektocht om verschillende werelden samen te brengen. Een stamppot van elektronisch gedreven grooves, sfeervol gecomponeerde melodieën en eclectisch energieke jazz, roots en funk. Muziek op het snijvlak van jazz, elektronica en zelfs een vleugje dance. De lyrische lange noten uit de altsax van Wirtz bieden melodisch houvast in composities die alle kanten op worden gestuurd.

De vast live bezetting van WAAN bestaat naast Wirtz en Van Rijthoven uit Matteo Mazzù op bas en Mark Schilders op drums.