We zijn ons weer aan het opmaken voor een mooi lente seizoen

April 2024 activiteiten:  Arsis Kunstmarkt met Pasen op 29, 30, 31 maart en 1 april

- Duo expositie Frank Matthijssen en Karin van der Looij 5 t/m 28 april

- Arsis middag over artificial intelligence op zondag 7 april om 15:00 uur.

- Hommage Jan Wessendorp 16 maart t/m 30 juni

- Andere exposities

 

We zijn ons weer aan het opmaken voor een mooi lente seizoen. Al moet je nog wel wat fantasie hebben als je vandaag naar buiten kijkt. Miezer en nog behoorlijk fris.

Toch gaan we naar de lente toe en wordt het weer fijn activiteiten ontplooien.

Maar ook om bijvoorbeeld een mooi kunstwerk aan te schaffen, zodat je kamer ook wat extra's krijgt.

Daarvoor is onze paas kunstmarkt de ideale gelegenheid. Met Pasen zijn in onze galerie 20 kunstenaars met hun werk aanwezig. Niet alleen om naar te kijken maar vooral ook om u de kans te bieden een mooi kunstwerk te vinden om uw huis of werkplek op te vrolijken.

Daarna, vanaf 5 april, start de volgende expositie in Galerie Arsis. Tot 28 april kan je op de bekende openingstijden genieten van 2 gepassioneerde kunstenaars.

De expositie wordt door de Bergse wethouder van cultuur Letty Demmers officieel geopend op Zondag 14 April om 15.00 uur.

De komende maanden kan je nog steeds genieten van de hommage expositie van mede Arsis oprichter Jan Wessendorp.

Zijn werken zijn te zien in het Markiezenhof en bij Galerie Lukisan en in juni bij Arsis. Er is ook een speciale website: Overzicht catalogus Jan Wessendorp waarin ruim 500 werken van Jan zijn te zien. Een digitale catalogus met nog vele extra's zoals video's over en met de kunstenaar. Veel kunstwerken zijn ook te koop.

Als Arsis bespreken wij graag ook culturele ontwikkelingen of bv spraakmakende kunstenaars. Deze maand houden wij een avond waarbij we met elkaar, na een inleiding praten over de invloed van AI (artificial intelligence) op de kunst. Iedereen die hiernaar nieuwsgierig is, is welkom.

Kortom, op cultureel gebied is er weer veel te doen. Nu het weer (hopelijk) meer lenteachtig wordt, een mooie reden om naar de binnenstad van Bergen op Zoom te komen, vooral dan een expositie te bezoeken en daarna op één van de vele terrassen te genieten van de dan hopelijk schijnende lentezon.

Wie weet komen we elkaar dan tegen.

 

Arsis Kunstmarkt met Pasen

Een gezellige kunstenaarsmarkt in het lange paasweekend dagelijks van 13.00 – 17.00 uur.

U vindt hier een markt met 19 kunstenaars die sieraden, zeefdrukken, schilderijen, beelden en nog veel meer laten zien en te koop aanbieden.

Een goed moment om heerlijk te struinen langs de kraampjes en een klein of een groter werk te kopen voor je zelf of als cadeau.

 

Tentoonstelling Frank Matthijssen en Karin van der Looij - 5 t/m 28 april.