Stichting Bevrijding Brabantse Wal roept jongeren op om mee te doen aan een verhalenwedstrijd

Verhalenwedstrijd!

 

De Stichting Bevrijding Brabantse Wal  roept jongeren op om mee te doen aan een verhalenwedstrijd. De mooiste inzending krijgt de kans om zijn of haar verhaal of gedicht voor te dragen tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in Bergen op Zoom. 

De oproep luidt: Heb jij ook ideeën over vrijheid, oorlog en bevrijding? Heb je verhalen gehoord over wat er in de Tweede Wereldoorlog allemaal is gebeurd? En wil je die opschrijven?

De inhoud van het verhaal of gedicht van ongeveer 3 minuten moet in lijn zijn met een stukje tekst uit de toespraak van Mauri de Keijzer. Tijdens de Dodenherdenking in Bergen op Zoom op 4 mei vorig jaar zei ze toen onder andere: 

“Wij zijn de generatie die de vrijheid door moet geven en tegelijkertijd leven in een Nederland dat voor ons altijd vrij is geweest. De vrijheid om te zijn wie je wil zijn”. Daarmee wist ze jong en oud te raken met het verhaal over haar opa en wat hij heeft meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal of gedicht moet voor 22 april gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag met vermelding van de leeftijd en hoe de ouders bereikt kunnen worden. 

Deze wedstrijd is een initiatief van de Projectgroep Educatie, onderdeel van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal. De werkgroep bestaat uit enthousiaste docenten en vrijwilligers uit de regio die met verschillende projecten jongeren bewust willen maken en houden, met betrekking tot de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid. 

 

Bergen op Zoom, 7 april 2024