Jan Wessendorp

Door een groep kunstenaars en bestuursleden o.a. van Arsis is veel tijd gestoken in deze expositie die op meerdere locaties te bezoeken is. Vanaf deze week ook in onze galerie. De expositie is inmiddels ingericht en a.s. zaterdag 1 juni is om 14:00 de opening. Uiteraard is vanaf komende vrijdag de expositie te bezoeken op de bekende openingstijden. En als je nog niet naar de expositie in de andere 2 locaties, Markiezenhof en Lukisan bent geweest, dan kan je er een mooie combi van maken. 

Deze expositie zou niet tot stand zijn gekomen als niet door Johanna Jacobs het initiatief was genomen en zij de organisatie mede ter hand had genomen. 

In Galerie Arsis zijn nu ook werken van Jan Wessendorp te zien. Al een tweetal maanden konden bezoekers genieten van een overzichtstentoonstelling van Wessendorp's werk op twee andere locaties in Bergen op Zoom: Museum Het Markiezenhof en Gallery Lukisan en nu dan ook in Galerie Arsis. Deze exposities eindigen op 30 juni 2024. (Bij Lukisan op 29 juni) … Daarnaast wordt op 1 juni een speciale publicatie uitgebracht, “Lichtende Grenzen / Kunstenaar Jan Wessendorp door vriendenogen”, die een uniek inzicht biedt in het leven en werk van deze bijzondere kunstenaar.  Dit boek is hier te bestellen en dan kan je deze op 1 juni of als de galerie is geopend afhalen of je kunt het op 1 juni kopen en meenemen. De prijs is € 48,75. (Alleen PIN betaling !!) 

Het ‘project’ Jan Wessendorp. 

Naar aanleiding van de beslissing van kunstenaar Jan Wessendorp een deel van zijn werk te schenken aan de gemeente Bergen op Zoom, is een project ontstaan bestaande uit een tentoonstelling van zijn oeuvre op drie locaties in Bergen op Zoom, een driedelig concert geïnspireerd op zijn werk en de uitgave van een Vriendenboek. Johanna Jacobs, kunsthistoricus, …