Op zaterdag 14 september komen ook o.a. Elephant, Nusantara Beat en De Toegift naar Bergen op Zoom

PopMonument bestaat 10 jaar! Op zaterdag 14 september organiseert het muziekfestival een bijzondere jubileumeditie in de mooiste monumenten van Bergen op Zoom. Ga op ontdekkingsreis en laat je verrassen door bijzondere verhalen, acts, kunst, erfgoed en popmuziek op onverwachte en unieke historische locaties. Vandaag voegen we zes nieuwe namen toe aan het programma.

Rotterdamse indieband Elephant bracht al twee prachtige albums uit met ‘Shooting for the Moon’ als laatste wapenfeit. Verwacht onweerstaanbare gitaarmelodieën, standvastige nonchalance en teksten die het routineuze net wat romantischer doen lijken.

Nusantara Beat, een groep muzikanten die zich verbonden voelen met hun Indonesische roots en cultuur die hun sporen verdienden bij o.a. Jungle By Night en EUT. Ze hebben nog geen album uit maar krijgen elke zaal en festival nu al flink aan het dansen!

Zeeuwse band De Toegift presenteerde zich vorig jaar met een geprezen debuutalbum. Hun eigenzinnige teksten en een frisse mix van indie, folk en jazz raken menig gevoelige snaar. En extra mooi: er komt nieuw werk aan!

Ook uit Rotterdam maar van een andere bloedgroep: Library Card. Nerveuze, ongrijpbare post-punk, waarin explosies van onverwachts grootse post-rock voortdurend op de loer liggen.

Belgische band Amatorski is, in navolging van Aafke Romeijn (2022) en Luka (2023) dit jaar de artist in residence van PopMonument. Ze brachten dit jaar na een lange periode van stilte album ‘Curves and Bends, Things Veer’ uit. Een plaat die voortkwam uit de zoektocht naar relaties tussen mens en natuur. Voor PopMonument maakt Amatorski de verbinding met het monument waar ze zullen spelen.

Ontdek Cloudsurfers met hun geflipte mix van gemuteerde garagepunk, post-grunge en psychedelische rock.

Eerder werden al Prins S. en de Geit, Personal Trainer, J. Bernardt en Bongloard aangekondigd. Alle optredens vinden plaats in de mooiste monumenten van de stad, waaronder in stadspaleis Markiezenhof, de Gevangenpoort, Provoosthuis, Gebouw-T en Theater De Maagd. Een nieuwe locatie dit jaar is de vrijmetselaarsloge L'Inséparable.

Een avondvullend programma aan muziek, monumenten en kunst

De kaartverkoop is gestart via de website van PopMonument ( www.popmonument.nl ). Een regulier festivalticket kost, net als vorig jaar, 37,50 euro. Voor jongeren t/m 27 jaar zijn een gelimiteerd aantal goedkopere tickets à 30,00 euro verkrijgbaar. Met een ticket krijg je toegang tot alle monumenten, muziek en kunst. De 10e editie van PopMonument Bergen op Zoom is op zaterdag 14 september, begint om 19.30 uur en duurt tot 02.00 uur. Binnenkort worden de laatste namen van het muziekprogramma bekendgemaakt.

 

--

PopMonument wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Bergen op Zoom, Poppodium Gebouw-T, Theater De Maagd, Markiezenhof, Open Monumentendag, Stadsgidsen Bergen op Zoom, Music Hub Brabant, Lyfter, Hotel Zeezicht, Soundz en alle deelnemende locaties, artiesten en organisaties.