Kaartverkoop De Markiezinnen begint. Op zaterdag 3 juli 2010 zal vanaf 10:00 uur in de hal van het oude stadhuis van Bergen op Zoom de officiële kaartverkoop starten van de tweede editie van De Markiezinnen, het toneelspektakel van De Zoomerspelen Bergen op Zoom. In maart van dit jaar is de voorverkoop via internet gestart en de eerste voorstellingen beginnen vol te raken.

 

Het eerste jaar, in 2009, was dit spektakel een grandioos succes met meer dan 8.000 bezoekers. Ook dit jaar zal naar verwachting de belangstelling enorm zijn, gezien het unieke karakter van het openluchttheater. De decors zijn aangepast en het stuk is verder verfijnd. Het theaterstuk speelt op verschillende kenmerkende locaties in het centrum van Bergen op Zoom. Het eerste bedrijf vindt plaats op het Mineurplein, vervolgens verplaatst het spel zich naar de grote binnenplaats en de Franse Tuin van Het Markiezenhof.

“We zijn trots De Markiezinnen weer aan het grote publiek te kunnen presenteren” zegt Harry Remijn Voorzitter van Stichting De Vierschaar. Hij vult aan: ”De voorstellingen zijn steeds zeer succesvol. Tot nu toe zijn alle voorstellingen altijd uitverkocht en hebben per jaar zo'n 6.500 tot 9.000 mensen de voorstellingen gezien. In totaal heeft De Zoomerspelen Bergen op Zoom sinds 1996 al meer dan 100.000 bezoekers naar de openluchtspektakels en Het Markiezenhof gekregen.”

De Markiezinnen is een huiveringwekkend verhaal over intriges en verlangen, verdriet en moord, standvastigheid en godsdiensttwist, hebzucht en chantage. Het stuk speelt in de periode tussen 1631 en 1648. Een bijzondere periode binnen de politiek der Nederlanden: de Vrede van Munster, het einde van de tachtigjarige opstand. De verdeling van hertogdommen, graafschappen, Markiezaten en landgoederen heeft dan plaatsgevonden en de nieuwe eigenaren gaan op pad om al dat moois op te eisen, zo ook het Markiezaat Bergen op Zoom. Deze omstandigheden en gebeurtenissen zijn de basis voor het openluchtspektakel.

De première van De Markiezinnen is op donderdag 9 september. Tot en met zaterdag 18 september zijn er elke avond twee voorstellingen, om 20.30 uur en om 21.45 uur. Alleen op maandag 13 september zijn er geen voorstellingen. Elke voorstelling duurt ongeveer 2,5 uur.

Meer informatie over De Zoomerspelen Bergen op Zoom via: www.zoomerspelen.nl

Over De Zoomerspelen Bergen op Zoom

Stichting De Vierschaar organiseert sinds 1996 jaarlijks een openluchtspektakel in Het Markiezenhof te Bergen op Zoom. De Stichting is in het leven geroepen door de Gemeente Bergen op Zoom om de traditie van klank- en lichtspelen nieuw leven in te blazen. Sinds 2003 gebeurt dit onder de overkoepelende naam "De Zoomerspelen Bergen op Zoom". De Stichting fungeert als koepelorganisatie voor verschillende toneelverenigingen en andere organisaties, verantwoordelijk voor kleding, decor, begeleiding etc. In totaal zijn er zo'n 400 vrijwilligers bij betrokken om dit spektakel op professioneel niveau voor elkaar te krijgen. Iedere nieuwe productie wordt in een twee- of driejarige cyclus opgevoerd. Onder andere de fraaie omgeving van Stadspaleis Het Markiezenhof met haar vele binnenplaatsen heeft als decor gediend voor de honderden spelers en figuranten.
Om alvast in de sfeer te komen,hier nog wat impressies van Baselius....