KPJ Oud Gastel is een actieve club met een stel creatieve koppen. Steeds weten ze het publiek weer te verrassen met nieuwe bruisende evenementen. Een 10-tal fanaten kwamen in 2008 met een nieuw idee op de proppen: “Waarom organiseren we niet eens eens keer een eigen tractorpulling?”

Het wordt inmiddels een traditie, want de volgende editie is 7 en8 april aanstaande. De locatie van dit alles is vanuit de snelweg A17 afslag Oud Gastel/Oudenbosch dan richting Oudenbosch.  Na 300 aan de rechterkant lokatie Kuivezand!! Op zaterdag zal de wedstrijd aanvangen rond de klok van 17.00u  en de entree kosten zullen 10 euro pp bedragen , kinderen onder de 8 jaar mogen gratis het terrein betreden . Op  de zondag/familiedag zal de wedstrijd beginnen rond 9.30u en de kosten voor deze dag zullen 7,5 euro  pp bedragen en ook op deze dag mogen de kleintjes onder de 8 gratis binnen!

De toeschouwer zal verwend worden. Brute kracht en strijd tot op de laatste centimeter. Echter de techniek is enorm belangrijk. Een millimeter verschil in afstelling kan je al de kop kosten. Ook is het zaak om tussen de lijnen te blijven, en dat is heel wat moeilijker dan het lijkt. Die enorme power kan je wel eens ontglippen, en dan ben je de totale controle kwijt. Mijn contactpersoon is Gert-Jan Koevoets, en hij is erg duidelijk:” De afgelopen jaren waren de wedstrijden van hoogstaand niveau . We zijn al verschillende keren hoog geëindigd in het klassement “beste standaardwedstrijd van Nederland”, met als hoogste klassering een 4e plaats landelijk van de 189 meetellende wedstrijden. Ook hebben we al hoge ogen gegooid bij de regionale Hypropuller competitie waar we zelfs al 2 maal “wedstrijd van het jaar” geworden zijn. Het is in korte tijd gegroeid van eendaags wedstrijd naar een tweedaags evenement ,waarop zelfs een Open Nederlands kampioenschap werd gehouden in 2010. Ook waren er demonstraties te zien van het relatief nieuwe spectaculaire truckpulling. Na een jaartje er tussenuit te zijn geweest ,hebben we nu een nieuwe locatie ,nieuwe datum (paasweekend) en een nieuw programma”.  Om te bewijzen dat er iets bijzonders op stapel staat mobiliseert hij zijn maten die me bombarderen met foto’s van vorige evenementen. Er is 1 ding wel duidelijk, het is één brok dynamiek en spektakel. Als liefhebber moet het water in de mond staan bij zoveel prachtige techniek. Tractoren, maar ook trucks; alles komt aan bod. Gert-Jan vervolgt:” Als kers op de taart zullen er nog enkele sport trucks ten tonele verschijnen, je staat  versteld wat deze kunnen en welke snelheid ze kunnen ontwikkelen op 100 m!!”  kijk eens op trekkertrek.kpjoudgastel.nl of www.kpjoudgastel.nl

In de volksmond noemen we tractorpulling veelal Trekkertrek. Het stamt uit de oorsprong waar juist het juist tractoren waren die ingezet werden op dit soort wedstrijden. Maar tegenwoordig zijn de trucks niet meer weg te denken, of de ‘zelfbouw machines’. Zo ontstonden er veel verschillende klassen

Op zaterdag 7 april een proloog van de VTN (vereniging truck pullers nederland). In de middag zal er door diverse teams getest worden om hun trucks voor de avondsesie te optimaliseren. Rond 17.30u zal de wedstrijd beginnen met een 10 tal hobbysport 9,5 ton trucks die hun eerste competitie wedstrijd van het jaar zullen verrijden voor het Nederlands kampioenschap. Ook zullen een aantal standaard trucks hun kunnen tonen en samen een groot aantal 9,5 ton supersport trucks zorgen zijl voor avondvullende spectaculaire show! Menig vrachtwagen liefhebber en mensen met oog voor techniek zullen op deze dag/avond niets tekort komen. Jevado sound zorgt voor deze dag voor een goed stukje muziek om rond de klok van 1.00u deze mooie 1e dag te besluiten.

Op zondag 8 april begint het evenement al om half 10 met de landbouw tractoren. Op deze dag zullen 205 tractoren de ketting strak trekken om de sleepwagen zo ver mogelijk richting de 100 meter te krijgen. Naarmate de sleepwagen dichter bij de 100 meter komt zal de wagen ook zwaarder worden, kortom de trekker met het juiste bandenprofiel,optimale gewichtsverdeling,en uiteraard kundige chauffeur zal winnen!!!
Er word gereden in verschillende gewichtsklassen vanaf 2,5 ton tot 10 ton standaard.

Ook de Hypropullers zijn dit jaar weer van de partij met een 43 tal sporttractoren in verschillende klasses die in competitie verband tegen elkaar strijden. Daarnaast ook nog een 30 tal tractoren die in de Agrisportcompititie deelnemen. ,Deze tractoren hebben oa grotere brandstof pompen en andere turbo,s ,maar om de strijd voor iedereen in deze klasse gelijk te houden een beperkte luchttoevoer (restrictor). Deze tractoren lijken 't meeste op standaard tractoren. 

Voor een voorbeschouwing, alvast wat foto's uit het verleden: