Menig bewoner was het al lang een doorn in het oog: het gevandaliseerde bord op de Halsterseweg. De houten platen met de tekst: 'buiten gebruik wegens vandalisme'. Tot dit weekend een paar onbekende initiatiefnemers het zat waren en er een vrolijke zomerse boodschap op hebben gezet.

Onbekenden

Het fraai versierde bord refereert naar het Rock over Halsteren Festival op landgoed de Beek op 25 augustus. Navraag bij de stichting Rock over Halsteren levert niet zo veel op. Het bestuur ontkent iets met de actie te maken te hebben, 'al vinden we het initiatief natuurlijk geweldig' aldus Bart Verboven, voorzitter van de stichting. We horen dan ook graag van de initiatiefnemers, zij kunnen een vrijkaartje voor het festival tegemoet zien.

Winnaars

De onverwachte actie komt de stichting helemaal niet zo slecht uit. Momenteel zitten ze midden in de voorrondes voor het Festival. De 1e winnaar is 19 april al bekend geworden, dit is Mac Swordfish uit Breda. Op zaterdag 19 en 26 mei vinden respectievelijk de 2e en 3e voorronde plaats in Café de Biebar. De winnaars van deze avonden mogen net als Mac Swordfish rekenen op een plaatsje op het outdoor festival.

Festival

Na de voorrondes zullen snel alle namen voor het festival op 25 augustus bekend gemaakt worden. Het gaat weer een gevarieerd programma worden. Men mag een uitstapje naar ska muziek verwachten en ook zal de chillzone dit jaar uitgebreid worden met diverse DJ's. Het wordt weer een compleet festival die voor ieder wat wils gaat bieden. En mocht het onverhoopt slecht weer worden, dan staat er een grote tent klaar die iedereen droog kan houden!