15 jaar Slik en onze razende reporter Marijn van den Branden was aanwezig.

Wie op 3 juni om 15.00 uur onverwachts op het Wilhelminaveld liep, dacht waarschijnlijk dat er een heus muziekfestival werd georganiseerd. Twee drankwagens, een snacktent, mobiele wc’s, een springkussen en niet te vergeten een prachtig muziekpodium zorgde voor een vergelijkbare entourage. Niets is echter minder waar. Voor het 15-jarig bestaan van Café ’t Slik was dit de manier van Carla en Marijn om hun publiek te bedanken voor de afgelopen jaren en een kadootje terug te geven. Een geste die door het aanwezige publiek zeer werd gewaardeerd. Buienradar werd op menig smartphone goed in de gaten gehouden, maar mocht er een buitje vallen, en dat was ook het geval, dan kom men voor vijftig eurocent een poncho kopen.

Om 15.00 uur trapte BJ and the Boneheads af met een uurtje onvervalste rock ’n roll. De band Whatever presenteerde het publiek vervolgens een stevige rockschotel voor. Met aan het front The Joker en Catwoman kwam 666 The Nightmare in actie. Halverwege de act leek de ‘nightmare’ werkelijkheid te worden door een stroomstoring, maar de dweilband De n’ond van Ellewie vulde de gedwongen pauze keurig in. Afsluitend kwam ook nog eens Flat Out in actie met een opzwepende act met vooral zomerse klanken.

Ook achter de coulissen werd hard gewerkt. Zodra een band op het podium stond te spelen, stond de volgende band achter het podium hun spullen al weer op te stellen. Het publiek hoefde zich op deze manier geen moment te vervelen. Tijdens het changement zorgden jongeren van de muziekschool afdeling DJ voor een puik optreden. Een zeer groot compliment is weggelegd voor de geluidsman Martijn, die zonder soundcheck ervoor zorgde dat iedere band fantastisch uit de verf kwam.

Het absolute hoogtepunt van de middag was toch wel het optreden van Merel Withagen. De dochter van Carla en Marijn, begeleid door Maxim Slock, wist het publiek te verbazen, te ontroeren en volledig in te pakken met haar uitvoering van The A-Team van Ed Sheeran. Een oorverdovend applaus was voor deze 10-jarige jongedame dan ook zeer terecht. A star is born!

Tot slot namen Carla en Marijn het woord. Zij bedankten het personeel, publiek en niet te vergeten ‘de buurtjes’, waarmee de bewoners aan het Wilhelminaveld werd bedoeld. Een zeer geslaagd evenement waarover tot in de late uurtjes in ’t Slik op de afterparty nog lang werd nagepraat.