De kaakchirurgen van het Lievensberg ziekenhuis verzorgen op donderdag 18 oktober een inloopavond over implantologie, het vervangen van de wortels van een tand of kies door een implantaat. Na een korte lezing over de toepassingsmogelijkheden, methode van plaatsing en verschillende prothesemogelijkheden, kunt u vragen stellen aan de kaakchirurgen en een informatiemarkt bezoeken.

Tanden en kiezen zitten door middel van wortels vast in de kaak. Wanneer een tand of kies verloren gaat, kan de wortel soms worden vervangen door een implantaat. Hierop kan dan een kroon of brug worden bevestigd. Dit kan alleen als de kaak en het (rest)gebit aan een aantal voorwaarden voldoen. Er moet bijvoorbeeld voldoende kaakbot zijn om een implantaat in vast te zetten en de patiënt moet over een goede mondhygiëne beschikken. Implantaten worden soms ook gebruikt bij mensen bij wie het houvast van het kunstgebit te wensen over laat.

Tijdens de inloopavond is er ruime aandacht voor de (tand)technische kanten van de implantologie. Zo kunt u zogenaamde fantoomkaken bekijken met diverse voorbeelden van implantaatconstructies. Medewerkers van de implantatenleverancier, (tand)techniekers en tandprothetici zijn aanwezig om uitleg te geven. Daarnaast is foldermateriaal voorhanden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.

U kunt zich tot dinsdag 16 oktober aanmelden door te bellen of een e-mail te sturen naar het Patiënten Service Bureau van het Lievensberg ziekenhuis: 0164 - 278 795 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze  inloopavond wordt mede ondersteund door Straumann B.V en door Dental Laboratorium FRABA uit Bergen op Zoom. Zij zijn met een informatiestand aanwezig.