Toon en Brigit hebben met Pinksteren al jaren een traditie. Ze trakteren hun klanten op een leuk dagje uit. Pak de auto, haal je instructies op, en bereid je voor op een dag vol Verrassingen.

Al in dat kleine café aan de Grote Markt wist iedereen al dat Toon en Brigit een leuke dag konden organiseren. En dat doen ze nog steeds in De Markies. Met Pinksteren betekent dit dus de inmiddels befaamde Puzzelrit. Al rond het middaguur verzamelen de kandidaten zich. Nog even snel een bakkie koffie om wakker te worden, de dames nog een gang naar het toilet en men is er klaar voor. Om 12:00 uur begint het dan. Je wacht op je instructies alvorens je op pad kunt. Namen worden omgeroepen en complete dossiers worden uitgereikt. Je weet wie de fanatiekelingen zijn; zij sprinten naar de auto en maken zich zo snel mogelijk uit de voeten. De meer bedachtzamen lezen eerst de formulieren door en maken dan een plan de campagne. De puzzelrit leidt je van A tot B, maar waar dat nu is? “Ga na ‘67’ linksaf. Bij de viervoeter rechtdoor. Neem de 4e afrit op de rotonde”.  Het zijn zo maar wat instructies die tot de grootste problemen kunnen leiden. Want is die ‘67’ nu een nummer op een lantaarnpaal, of was het toch dat huisnummer verderop? En wat die viervoeter betreft, ik zag toch net een dierenasiel daar aan de kant van de weg? En dan die opdrachten onderweg. Zet de foto’s op de juiste volgorde van tegen komen. Voer die opdracht uit bij de stopplaats. En bij terugkomst natuurlijk het feestelijke onthaal en het gezellige naborrelen. Er zijn inmiddels al veel clubs en cafés die dergelijke puzzelritten organiseren. Leuk toch?

Elke puzzelrit kent zijn eigen opdrachten. Dat kan zijn dat je met een spijker onder je auto precies boven een rondje moet manoeuvreren. Of in een café het zogenaamde ‘spijkerpoepen’ moet uitvoeren waar met een touw om je middel met aan het uiteinde en spijker deze in een fles moet krijgen. Of wat dacht je van een portie boogschieten?