De kogel is door de kerk: Er komt dit jaar een nieuwe editie van het Bergs Cultuur Festival

Het Schrijversgilde der Lage Landen, gevestigd te Bergen op zoom, heeft zaterdagochtend 6 april tijdens een vergadering besloten dat ook in 2024 er een editie van het Bergse Cultuur Festival georganiseerd gaat worden.

Dit evenement trekt al jaren allerlei beoefenaars van kunsten en cultuur en biedt het publiek een (gratis) inkijkje in de diverse vormen van kunst en cultuur. Theater Den Enghel biedt dan een prachtig Bergs podium in het hart van een Bourgondische en bruisende stad.

Nadat ze in maart al de tweede editie van de Bergse Boekenweek Beurs georganiseerd hadden, kwamen de leden van het schrijversgilde bij D Gouverneur bij elkaar om een en ander te evalueren en nieuwe plannen te bespreken, daar onder dus ook editie 2024 van het Bergse Cultuur Festival. De voorbereidingen zijn dan ook dit weekend al van start gegaan middels de opzet van een projectplan om alle activiteiten te vangen.en de taken te verdelen. Ook de locatie is al "geboekt" waarbij het gilde als vanouds weer onderdak vindt bij de familie Nuijten in Theater Den Engel.

De editie van 2023 was een groot succes: https://www.bozinbeeld.nl/schrijversgilde/7331-bergs-cultuur-festival-editie-2023 en https://www.bozinbeeld.nl/7329-van-opbouw-tot-evenement-bergs-cultuur-festival

De plannen voor editie 2024 worden dus nu al gesmeed en de lijst van potentiéle deelnemers is behoorlijk indrukwekkend. Daarbij komt dat het gilde een behoorlijke verrassing in petto heeft. 'Maar dat houden we nog even geheim,'  glimlacht "projectleider" Sonn Franken.

Zet dus zaterdag 5 oktober nu al in je agenda, want vanaf 12:00 uur belooft het een mooie zaterdag te worden in Bergen op Zoom, met deelnemers uit heel Nederland en België.

Het Schrijversgilde der Lage Landen is een gezelschap dat uit een achttal schrijvers bestaat wiens gedeelde passie voor het schrijven en de Nederlandse taal hen "stuurt" tot het organiseren van danwel deelnemen aan allerlei activiteiten en evenementen. Zo kun je hen ook aantreffen op de Bourgndische Krabbenfoor.  Het Schrijversgilde bestaat momenteel uit:

  • Djuna Pellis
  • Karin van Veldhoven
  • Silvia van Gimst
  • Marck Kerkhofs
  • Charles van Wettum
  • Henk Franken
  • Henk Witjes
  • Sonn Franken

In de loop van het jaar zullen de diverse deelnemers aan editie 2024 van het Bergs Cultuur Festival aan het publiek worden voorgesteld. Hou deze pagina ( https://www.bozinbeeld.nl/schrijversgilde ) in de gaten , alsmede de social media en andere media.