Kleintjes worden groot.

Ze was amper een turf groot toen ze in Spanje op de bar danste en met haar felblauwe ogen en blond haar de aandacht van iedereen ving. Ik zelf was met mijn toenmalige vriendinneke voor het eerst op vakantie in Spanje , Lloret de Mar, toen ook mijn zus Willy en mijn zwager Ruud de Bruijn enkele dagen later opdoken. Natuurlijk togen we samen naar menig kroeg en Ruud en Willy lieten mij dat Spaanse toeristenstadje zien. Mijn nichtje Kim kon toen amper lopen.

Gisteren op 15 juni 2018 viel me op hoe groot de kleintjes worden. Word ik dan oud of zo? Kim, moeder van twee kinderen, stapte in het huwelijk met haar zielemaatje, Marco van de Have. Of wij dus, eventjes naar Rockanje wilden komen voor eenfeestje. Het werd in de middag al verzamelen, dan stond er een BBQ op het programma, om vervolgens om 20:00 uur 's avonds de huwelijksplechtigheid mee te maken.  Nu ben ik persoonlijk al niet van de bruiloften, meestal zijn het saaie feestjes. Maar ik kon mijn bloedeigen kleine nichtje toch niet teleurstellen? Bovendien is Marco een klerekast van jewelste, dus achtte ik het verstandiger om maar te gaan. Hmm, toch maar mijn camera meenemen, misschien zou ik nog wat foto's schieten.

Zoals ik van Kim en Marco kon verwachten, was het absoluut geen standaard traditionele bruiloft. Gelegen in het platteland, midden op een prachtige tuin, waren enkele tenten te vinden, vuurkorven met strobalen om op te zitten, en allerlei banken, tafels en stoelen om op je gemak neer te strijken als je van je BBQ producten wilde genieten of zo maar effe neer wilde ploffen. Het was merakels gezellig; relaxt, ongedwongen en vrienden en familie van Kim en Marco om hen heen.

Om acht uur in de avond was het dan zo ver, de officiële huwelijksvoltrekking. Stikstééngèff dat alle kinderen, twee van Kim en een van Marco, bij alles betrokken werden. Het was tof, mooi en superleuk om te zien.

Marco, welkom in de familie! Enne... Marco en Kim, bedankt voor het feestje en nog veul lange en vele jaren alle geluk.