Op maandag 13 augustus is  De Moerkens feestelijk geopend door wethouder Van der Weegen. Vanaf die datum is Zo Kinderopvang en Bso ook de nieuwe eigenaar van het centrum. En Zo heeft grote ambities met de  Moerkens. Zij willen de Moerkens namelijk het bruisende hart van de wijk laten vormen. Het centrum is voor de opening helemaal verbouwd en gemoderniseerd. Zo kinderopvang en Bso biedt  plaats aan 40 Bso-kinderen (4- 12 jaar) en aan 16 peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De buitenschoolse opvang is prachtig geworden, het heeft extra veel ruimte in een multifunctionele accommodatie waarin wijkactiviteiten voor alle leeftijden samenkomen. Zo is er is een mooie workshopkeuken, een werkplaats, en een atelier. Ook aan de peuters is gedacht, want voor hen is er een knutselhoek en een werkplek waar gewerkt wordt met ontwikkelingsmateriaal. Bovendien heeft de peuterspeelzaal een huishoek die bij elk thema aangepast wordt. Voor alle kinderen is er een mooie buitenspeelruimte. 

Daarnaast is er een breng- en haalservicepunt ingericht voor Zo aan de Klovenier, een prachtig groen natuurlijk gelegen dagopvanglocatie met een prachtige natuur- en beleeftuin. Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen ouders hun kind in de ochtend overdragen aan één van de vaste en vertrouwde  pedagogisch medewerkers van Zo in de Moerkens. Vervolgens verzorgt Zo het vervoer op veilige wijze  naar de Klovenier. In de avond kan het kind ook weer in de Moerkens opgehaald worden. Ouders kunnen ook kiezen voor één van beide opties. Alle informatie en contactgegevens voor een kennismaking en/of rondleiding is terug te vinden op de website van Zo (www.zokinderopvang.nl).

 Zo vraagt  alle mogelijk geïnteresseerde gebruikers en huurders op om langs te komen en in gesprek te gaan over medegebruik. Hoe meer wijk- en gezinsgerichte activiteiten in het wijkcentrum gehuisvest worden, hoe multifunctioneler en bruisender het wijkcentrum wordt. Een echt wijkhuis van de toekomst!

 

Zo Kinderopvang en Bso

Wijkcentrum de Moerkens

Kapittelstraat 21

4614 EK  Bergen op Zoom

06-21395906

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.