Er staat veel te gebeuren. Ondanks dat het poppodium gedurende de zomer nog eenmaal per week haar deuren open heeft gedaan, start het nieuwe seizoen officieel op vrijdag 24 augustus.

Bergse talenten Groover en Kayaman zorgen voor een feestelijke start met onder andere hun vrolijke ska. De Bergse Stichting TO DO maakt het feestje vervolgens op zaterdag 25 augustus af met een avond vol latinklanken bij I Like Latin.

Groover heeft inmiddels al een mooi plekje in de Bergse muziekscene veroverd. En ook buiten de grenzen van Bergen op Zoom is de band niet onbekend. Melkweg Amsterdam, 013 Tilburg en Bibelot Dordrecht zijn enkele van de zalen waar de band reeds opgetreden heeft. Groover is in 2003 opgericht en speelt een mix van verschillende stijlen met de nadruk op pop, ska, rock en reggae. Vorig jaar presenteerde de band haar nieuwe album ‘Fake Fairytales’ in Gebouw-T.

Ook Kayaman is bekend buiten de stadsgrenzen van Bergen op Zoom. Hij werkte al samen met rappers Ali B en Yes-R. Tevens verschijnt zijn muziek in commercials voor Celebrations en McDonalds en in de films Nachtrit en Afblijven. Inmiddels heeft Kayaman zich helemaal op zijn eigen sound gericht en die is te horen op het album ‘Tulpenmanie’. De hit ‘Tot de Laatste Dag’ en ‘Als Ik Maar Leef Voor Een Dag’ laten een mooie mix van rap met ska-invloeden horen.

I Like Latin is een initiatief van Stichting TO DO. Deze stichting zet zich in voor de maatschappij, vanuit de gedachte dat kunst, cultuur, sport en beweging op niveau toegankelijk moeten zijn voor alle doelgroepen. Een avond vol latingeluiden met optredens van onder ander Def Rhymz, percussieband Santola en dansoptredens is het resultaat. DJ B.E.A.U., DJ Djae en StereoBeatz zorgen verder voor de beste muziek.

Tickets voor I Like Latin kosten €11,00, voor het optreden van Groover en Kayaman kosten tickets €5,00. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl of bij De Waterput (Bossstraat 36, Bergen op Zoom) of VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19). Meer informatie is te vinden op de website van het poppodium.