Café De Schorre kende afgelopen zondag een heuse try-out. De aanwezigen, vooral veel vrienden en familie, werden getrakteerd op een Live Karaoke.

Zowel Slik en Schorre zijn doorgewinterde muziek cafés. Normaliter wordt er al een lekker stuk muziek gedraaid. Daarbij komt dat reeds heel muziekminnend Bergen en omstreken weet dat je in deze cafés moet zijn voor live optredens van stikgoede en leuke bandjes. Café ’t Slik staat daarnaast ook bekend om de karaoke avonden op zaterdag. Menig zanger of zangeres in dop waagt zich hier aan het meezingen met een geluidsband waarbij de tekst op een TV scherm verschijnt. Gelukkig is dit nog redelijk overzichtelijk, het scherm vertelt je waar je welke tekst en in welk tempo moet zingen.

De Schorre legt de lat nu duidelijk een stukje hoger; Live Karaoke. Ofwel het zingen van nummers met een heuse band achter je, inclusief twee zangeressen. Al direct werd duidelijk dat het wel een stukje moeilijker is dan met een beeldplaat mee te zingen. Wanneer start de band, wanneer val je in, hoe ligt het tempo, en op welke momenten wordt er eigenlijk gesoleerd of worden er breaks verwacht? Kortom, vragen die je niet hebt bij de gangbare karaoke praktijken. Maar met live karaoke kom je toch het dichtst in de buurt van de echte beleving als zanger of zangeres. En het moet gezegd, het publiek liet zich niet afschrikken. De een na de ander beklom het podium om een leuke poging te wagen. Zowel deelnemers als wel aanwezig publiek was hartstikke enthousiast. De band was goed voorbereid, en zorgde voor een stevige basis. En tussen de gastzangers en zangeressen  door speelden ze hun eigen ding. Het was gezellig druk, en de uurtjes vlogen voorbij. Deze try-out mag zeker als geslaagd beschouwd worden. En het is dan ook te hopen dat Carla en Marijn hun voornemen om dit tweewekelijks op zondagmiddag in De Schorre te doen gestand houden. Live karaoke is waarlijk een extra stapje, een nieuwe dimensie in het zelf beleven van muziek.