Beursplein klaar voor de zomer

Nu de Vastenavend achter de rug is en de krokussen zich weer vertonen lijkt het of Bergen op Zoom de winter van zich af wil schudden. Zo ook het Beursplein, waar inmiddels de terrassen staan te lonken naar het publiek.

 

Het ziet er al weer een stuk gezelliger uit. Hoewel een leeg plein handig is voor de Vastenavend en haar evenementen, is een Beursplein met tafeltjes en stoelen een stuk plezieriger. Zeker als de zon zich laat zien zoals de laatste dagen. Tegen de entourage van het Markiezenhof is dit pleintje toch wel één van de pareltjes van de stad. Een plein ook waar van alles te doen is. Daar zorgen de ondernemers van dit plein wel voor. De hechte samenwerking resulteert in een gezamenlijke aanpak bij het organiseren van diverse dagen. Behalve de normale Bergse dagen zoals een Krabbenfoor, koninginnedag en andere lokale festijnen, zorgt het Beursplein ook op andere dagen voor vertier. Met regelmaat wordt een koor of band uitgenodigd om op zaterdag of zondag het publiek te vermaken. Het is echt zo’n pleintje waar je ‘verdwaalt’ en waar je de tijd vergeet. Al begin je met een kopje koffie, het pleintje nodigt je gewoon uit om hier iets langer te blijven hangen. Gezellige entourage, een lekker pilske, en als je honger krijgt de eetgelegenheden aan je voeten. Voor de doorzakkers blijft er altijd wel een tapkraam open, of kun je genieten van de gezellige inrichting van een van de horecagelegenheden.

Voor je het weet is dat zonnetje waar voor je kwam al weer verdwenen en zorgt de gezellige verlichting van het plein voor een atmosfeer alsof je diep in het zuiden bent. En zeker dat imposante historische gebouw van onze oude bestuurders van de stad ziet er geweldig uit zoals het in het licht is gezet. Het Beurspleintje, zoals het liefkozend door de Bergenaar genoemd wordt, een plein dat je niet mag overslaan als je aan het winkelen bent, of zo maar eens rond struint in onze Bourgondische binnenstad.

Kijk maar eens naar de foto’s voor een sfeerimpressie.