“Als b.Ruder het podium betreedt en onze Maus er aan begint is het gedaan met de rust.” En zo was het maar net afgelopen vrijdag in Café ’t Slik.

 

De band b.Ruder belooft heel wat op haar site. En als je dan die zangeres ziet dan denk je wel dat het lichtjes overdreven is. Zo groot is ze niet, en zo imposant ziet ze er zeker niet uit. Maar wat een strot zeg. Als deze meid haar mond open doet dan komt er een vulkaan van geluid in uitbarsting. Wat een waanzinnig goede stem. En dan blijkt Maus inderdaad geen klein muisje te zijn. Als je dan nog eens muzikanten als Kees (gitaar), Frans (drums) en Andre ( bas) tot je beschikking hebt, dan staat daar gewoon een keigoede band. Ze spelen strak, soms erg hard, maar altijd muzikaal. Lekkere stevige rock muziek, die van de “bluesie” kant tot aan de pure hardrock reikt. Je zult geen moment in slaap vallen. En dat deden de mensen in ’t Slik dan ook niet, ze genoten duidelijk van de band. B.Ruder begint al een bekende in Bergen op Zoom te worden, met verschillende optredens in De Schorre, ’t Slik en in Die Twee. Wat mij betreft mogen ze nog vaker terug komen. Kijk eens op hun website www.b-ruder.nl voor meer informatie.

Op dezelfde avond kwam ik ook Linda tegen en haar vrienden. Linda heeft op haar Hyves een muziekagenda voor de hele regio: http://bozmuziekagenda.hyves.nl/ Een hele klus om bij te houden. “Maar zo weten we zelf ook waar we naar toe kunnen”, lacht ze erbij. b.Ruder had ze nog nooit gehoord, maar na de eerste set weet ze het zeker, “dit is een hartstikke goede band”. En zo waren de meeste meningen deze avond, “gewoon een hartstikke goede band”.