Ze hadden kanjers beloofd, en dat gaat het worden ook, Bergen op Zoom gaat op zijn kop. 

Ze noemden het 't Slik Outdoor, en het vond plaats op het Wilhelminaveld. Wie anders dan Marijn Withagen zocht het risico op en kwam met een equivalent van 'het Malieveld'. We kennen allemaal de festivals in de grote steden, nu was het de beurt aan ons eigen Berrege. "De locatie zal het terrein aan de binnenschelde zijn. Een betere locatie kun je niet hebben," vertrouwt Jean Paul Heck mij toe. Immers Slik Outdoor groeit en verwordt tot 'Plaatpop'. Marijn heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat 'zijn' festival de allure en aantrekkingskracht moet krijgen van een landelijk fenomeen. Om dat te bewerkstelligen is hij gaan lobbyen naar een strakke organisatie en heeft daartoe Jean-Paul Heck bereid bevonden om een stevige bijdrage te leveren. Laatste is geen onbekende in de muziek scène. Al jaren weet hij alle groten der muziekaarde te vangen in zijn interviews en beschouwingen. "Je moet het nog even voor je houden Sonn, maar er doen deze eerste editie van Plaatpop aanstaande zomer echt grote namen mee. Wat dacht je van Gers Pardoel, Miss Montreal en zelfs de 3J's. En ik beloof je, er zullen de komende maanden nog meer verrassende namen genoemd gaan worden." Ik ken JP en Marijn al jaren. Als zij zeggen iets spectaculairs weg te gaan zetten dan geloof ik dit direct. Plaatpop gaat plaats vinden op 21 en 22 juni aanstaande. Trouwens, voor alle informatie en prijzen moet je op www.plaatpop.nl gaan kijken. Je zult er alles aantreffen, inclusief nieuwe namen die volgens belofte spectaculair zullen zijn. " We zullen de komende weken nog een paar hele verassende namen loslaten. Ik kan je verklappen dat we voor de zondagavond echt iets heel bijzonders en exclusiefs hebben. En daarnaast hebben we voor de jeugd op zaterdagmiddag een vreselijk speciaal concert.” Programmeur Jean-Paul vindt de locatie aan de Binnenschelde echt perfect. " Een betere locatie kun je niet hebben. Er is veel parkeerruimte en de enorme tent die we er zullen bouwen, staat op steenworpafstand van het water. De perfecte locatie dus voor een zomerfestival." Het is de bedoeling dat deze eerste editie van Plaatpop gaat inslaan als een bom. Immers Marijn en Jean-Paul hebben de intentie om in één klap een super volwassen festival weg te zetten die een grote tent kan vullen. Bergen op Zoom en regio gaan iets meemaken deze zomer, want dit wordt een megafestival.

Miss Montreal zeker geen onbekende

Miss Montreal scoorde vorig jaar nog een nummer 1 hit met zanger Nielson en de song Hoe. Daarnaast had ze zelf ferme hits met I Wish I Could en Just A Flirt. "Ik zag haar vorige week nog bij Vrienden Van Amstel Live in Rotterdam en het dak ging er volledig af. Ze vertelde mij ook uit te kijken naar haar concert op Plaatpop,” Vertelt Jean-Paul Heck.

Heck zegt vooral blij te zijn met de komst van Gers Pardoel. ,,Hij is live echt fantastisch en neemt een geweldige liveband, overigens net als Miss Montreal. Het mooie is dat hij dit voorjaar nog met een nieuw album komt. Dat is dus te gek.” De 3J’s waren ondermeer succesvol met nummers zoals Wat Is Dromen, Je Vecht Nooit Alleen en Wereldwijd Orkest. ,,Zij zijn de pure vertolkers van het Volendamse moderne lied  en live echt een genot om naar te luisteren.” De prijzen voor het festival zijn bewust laag gehouden. ,,Voor een dagkaart betaal je 25 euro en voor een combiticket slechts 45 euro. Daarvoor heb je dan 6 nationale topacts en een aantal andere verrassingen. De eerste honderd kopers van een combiticket, betalen slechts 40 euro.”

Met de eerste bekendmaking is de kop eraf. Maar er volgt nog meer. ,,We zullen de komende weken nog een paar hele verassende namen loslaten. Ik kan je verklappen dat we voor de zondagavond echt iets heel bijzonders en exclusiefs hebben. En daarnaast hebben we voor de jeugd op zaterdagmiddag een vreselijk speciaal concert.” Voor kaarten en meer info over Plaatpop, ga je naar: www.plaatpop.nl