Exclusief in Theater De Maagd op woensdag 15 mei 2024

 

Exclusief in Theater De Maagd: een unieke theaterervaring over de Eerste Wereldoorlog

 

Op woensdag 15 mei 2024, brengt Hotel Modern in samenwerking met Arthur Sauer hun indrukwekkende voorstelling "De Grote Oorlog" exclusief naar Bergen op Zoom. Een meeslepende theaterervaring die het publiek meeneemt naar de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog.

‘De Grote Oorlog’ neemt je mee terug naar een tijd waarin miljoenen soldaten vanuit de loopgraven brieven naar hun geliefden schreven. Het stuk brengt op meeslepende wijze de ervaringen van deze soldaten tot leven. Op het podium bevindt zich een miniatuur filmset die het landschap van het westelijk front nauwgezet nabootst. Met behulp van poppen, spectaculaire speciale effecten en een live uitgevoerde soundtrack wordt de loopgravenstrijd op een aangrijpende manier verbeeld op een groot scherm, terwijl je de makers aan het werk ziet op het podium.

Wereldwijd succes

Deze unieke voorstelling ging in 2001 in première en won diverse prijzen, waarna het een wereldhit werd. Het speelde in steden als Parijs, Rome, Moskou, Milaan, Hong Kong, Singapore, Australië en Los Angeles. Vorig jaar stond Hotel Modern met het aangrijpende stuk ‘Kamp’ over de gruwelen van de 2e wereldoorlog in Theater De Maagd. Deze voorstelling werd door de bezoekers van De Maagd tot meest indrukwekkende voorstelling van 2023 uitgeroepen.

“Brieven en dagboekfragmenten komen tot leven bij deze theaterervaring, die schrijnend, krachtig en tegelijkertijd zo eenvoudig is, dat je er tranen van in je ogen krijgt.” - Daily Post

Hotel Modern & Arthur Sauer – De Grote Oorlog Woensdag 15 mei 2024 om 20:00 Theater De Maagd Meer info en tickets op https://www.demaagd.nl/agenda/334/de-grote-oorlog/hotel-modern-arthur-sauer

 

Foto's: Joost van den Broek