Elk jaar is het vaste prik op Hemelvaartsdag

 

Op De T Festival komt er weer aan

Elk jaar is het vaste prik op Hemelvaartsdag: Op De T Festival op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom. Dit jaar valt dat op 9 mei en staat het gratis te bezoeken gezinsfestival weer bol van gezelligheid, eten, drinken en vermaak. Dé tributeband van Queen, Crazy Little Things, staat als afsluiter op het festival. 

 

Een vol muzikaal programma mét lokale bands

FAY start het muzikale programma tijdens Op de T (13:30 uur). Ze is geen onbekende van de regio, aangezien ze uit Bergen op Zoom komt. Daarnaast stond ze afgelopen jaar tijdens de Popronde in diverse steden. Uit Ossendrecht komt Nienke, die als tweede op het podium staat (15:15 uur). Zij heeft een krachtige en doorleefde zangstem en heeft onlangs nog haar album release show in Gebouw-T gehad. Om 17:00 uur worden Shane MacGowan en The Pogues geëerd door de band De Pooks. De grote afsluiter is Crazy Little Things, dé Queen tributeband. De laatste jaren verkoopt de band Gebouw-T steevast uit en zal het ook op deze dag zorgen voor een gedenkwaardig optreden. 

Nieuw dit jaar zijn de DJ’s die optreden tussen de acts door. Met Casper Krepel, Sebastian Floris, Willem Jongeneelen en Patthing is er een ijzersterke line-up. Het festival is om 21:30 uur klaar, bijna dan. 

Natuurlijk is er ook een afterparty in poppodium Gebouw-T zelf. Dertig seconde van het Wilhelminaveld lopen kan er nog even gedanst worden op de fijne deuntjes van Verdampt. Dit DJ concept is van Matthijs van Dam en Yannick Verrest en brengen een diepe elektronische mix. De toegang tot de afterparty is natuurlijk gratis. 

Het duurzaamste festival van Bergen op Zoom 

Bij Op De T is duurzaamheid erg belangrijk. Na het succes van vorig jaar zijn ook de GreenCups weer terug. Dat zijn harde plastic bekers met statiegeld die gebruikt worden ter vervanging van plastic wegwerpbekers. GreenCups zijn herbruikbaar en 100% recyclebaar. Bij de eerste bestelling betaalt de bezoeker 1 euro statiegeld per beker. Bij elke nieuwe bestelling wordt de oude beker ingewisseld voor een schone beker. Aan het einde van de avond kan de beker gedoneerd worden aan het festival of statiegeld teruggevraagd worden. Op De T Festival is, net als vorig jaar, pin-only.

Gratis festival voor het hele gezin 

Het Op De T Festival wordt al sinds 2011 door Poppodium Gebouw-T georganiseerd op het Wilhelminaveld. Het is een echt familiefestival met muziek, foodtrucks, silent disco en een leuke kinderhoek. Alle informatie staat op de site, www.opde-t.nl