“Poppodium een positieve ontwikkeling” Dat is de mening van Carla en Marijn. Als uitbaters van twee muziek cafés bij uitstek weten ze waar ze het over hebben.

 

“Het is een goede ontwikkeling voor de Bergse muziekscène. Met name zie ik hier voldoende mogelijkheden voor jonge beginnende bandjes. Eindelijk krijgen ze een podium om ‘hun ding’ te tonen aan anderen”, aldus Marijn. In cafe ’t Slik en de Schorre zijn regelmatig live bandjes te bewonderen. Als geen ander weten ze hier dat er een tekort is aan podia voor de jonge bandjes. “Om toch maar te kunnen spelen wijken sommige bandjes uit naar de dijk aan het werkeiland om bij de kanovereniging te spelen. Door allerlei geluidsbeperkende maatregelen is het aantal locaties waar je als bandje kunt spelen flink uitgedund”. Op zich staan Carla en Marijn zeer positief tegen de ontwikkeling van een Popodium in Bergen op Zoom, omdat ze zien dat het een verrijking voor de stad is, en een aanvulling betekent voor hun eigen klanten. “De regio wordt er zeker rijker mee”, vindt Marijn.
Deze gedachte lijkt door meer Bergenaren gedeeld te worden. Op de achtergrond vinden wel discussies plaats over parkeerproblemen, of over eventuele problemen met rokers die massaal buiten hun pafje staan te doen. Maar over het algemeen overheerst toch een gevoel van trots dat Bergen een mooi cultuurjuweeltje rijker kan worden.
De regio Bergen op Zoom is al te lang verstoten gebleven van een gelegenheid waar bij de grotere bands samen met lokaal talent het publiek kunnen vermaken. Tel daar bij op dat ook andere muzieksoorten als Dance en dergelijke ook nadrukkelijker opgevoerd worden, en je kunt je bedenken dat een hoop uitgaande mensen eindelijk in hun eigen woonplaats eens worden bediend.
Rest alleen maar de angst dat Gebouw T niet een subsidie verslindende kostenpost voor Bergen op Zoom gaat worden, of wel leren ze hoe ze financieel hun eigen broek kunnen ophouden.
Daarnaast zou het mooi zijn voor andere uitbaters in de stad als de contactpersoon voor het Poppodium Gerlof Jorritsma zich aan zijn belofte houdt, toen hij in een onderling overleg met plaatselijke uitbaters zei dat de optredens om 23:00 uur zouden stoppen. Op deze manier worden de bezoekers niet de stad uitgetrokken, maar kunnen ze juist na een optreden hun weg  vinden naar de andere cafeetjes in onze stad.