Het is de Engelse term voor wat wij noemen One Day Flies. Niet toevallig ook de naam van de nieuwe Bergse band waar Marijn ook deel van uitmaakt.

Ze zijn nu goed een half jaar bezig en de belangstelling is hartstikke goed te noemen. De samenstelling van de band ging eigenlijk heel natuurlijk. Het initiatief kwam van Jean Paul Heck, die zijn maatje Loek belde. Vervolgens via het ‘ons-kent-ons’ circuit werden de andere muzikanten opgetrommeld. “De kracht van deze formule is dat iedereen de nummers kent. Laat de drummer twee maten spelen en iedereen herkent ‘Life is life’. Neem daarbij dat we met Loek een ontzettende entertainer in ons midden hebben en het feestje is eigenlijk al klaar”. Daarmee verwijst Marijn onder andere naar een eerste optreden op het Beursplein afgelopen Krabbefoor. De band had het hartstikke naar de zin, en het publiek ging uit zijn dak. Wat wil je nog meer als beginnend bandje? Dat woord ‘beginnend’ moeten we eigenlijk maar snel vergeten. We praten hier wel over door de wol geverfde artiesten die in bands als 666, Garfield, Flat Out en nog meer hun sporen verdiend hebben. Het publiek heeft dus duidelijk een dubbel ‘oh ja’ gevoel. De eerste keer als ze de artiesten zien staan en de tweede keer wanneer ze de nummers horen. “Verrassend is wel dat ons publiek met ons meedenkt. Ze komen zelf met voorstellen voor nieuwe nummers”. Op de vraag wat deze band hem nu biedt dat andere bands hem tot op heden niet geboden hebben is Marijn duidelijk:”Het is een uniek concept. Ik ken geen enkele andere band die louter eendagsvliegen speelt. Voeg daar aan toe een forse dosis entertainment en lekker foute pakken en je hebt een geweldig recept”. Overigens vergeet Marijn gemakshalve te zeggen dat hij zelf ook één en al entertainer is. Voor het oog is hij diegene die keyboard speelt, en zijn stukjes mee zingt. Maar dat is veel te weinig gezegd. Hij is de geestelijke vader achter Zaddoek waar juist muziek aan entertainment gekoppeld werd. Daarnaast schrijft hij de muziek voor Theatergroep Cameleon, en heeft hij ook als muzikaal leider bij de Bergse Revu zijn steentje bijgedragen. Niet voor niks dat één van zijn dromen is om nog eens een echte Bergse productie te schrijven. “Iets musical-achtigs; een goed verhaal met goede spelers zangers en een goede regie”.

Wie Marijn kent weet dat muziek hem in het bloed zit. Maar nog meer kun je hem entertainer noemen. Hij schijnt perfect aan te voelen wat het publiek wil en krijgt ze immer weer van de banken. Op de vraag wat zie je als ultieme uitdaging voor 1 day flies voor jezelf, antwoordt hij: “Een eendagsvlieg scoren met One Day Flies! Dat zou wel lachen zijn, maar dat is schier onmogelijk. Of toch niet? Ik heb al iets in mijn hoofd zitten, maar laat dat nog even borrelen”.