Scheurende gitaren en rauwe stemmenDe liefhebbers waren al vroeg op stap.

De eerste bluesklanken konden al om 20:30 uur gehoord worden in Gebouw T waar de aftrap werd gedaan door de Blue Bones. De andere deelnemende kroegen volgden al rap. Kees en Ad wisten het publiek al snel te winnen met hun weergaloze samenspel. Oude en nog veel oudere nummers werden afgewisseld met eigen arrangementen. Het publiek smulde er van. 

Zo’n negen locaties hadden een bluesact staan. De liefhebbers konden met hun passe partout kaartje bij elk van die kroegen naar binnen. De meesten hadden dan ook een ‘routekaartje’ bij zich zodat ze precies de band van hun gading konden kiezen. In elke kroeg werd ook al snel duidelijk dat gitaren een belangrijk instrument voor de blues vormen. 

Beleving, hart en ziel, dat is wat elke echte bluesmuzikant in zijn muziek stopt. Dat zie je op die momenten dat ze genieten van het samenspel. Maar zeker zie je dat ook bij de sologitaristen als ze helemaal uit hun dak gaan en de klanken werkelijk het publiek in slingeren. Op zo’n moment lijkt de muzikant wel helemaal van de wereld en in zijn eigen muziekcocon.

Jasper Verstraaten van Farstreet is zo'n figuur die helemaal uit z'n dak kan gaan. De bezoekers van Tapperij De Kroon wisten dit absoluut te waarderen.