De flyer ligt al uitnodigend op tafel met een grote kop ‘Live at Gebouw-T. 28 januari aanstaande moet het dan gebeuren in het Bergse waar het allemaal begon; het tienjarig bestaan van de band.

Als Jean Paul Heck binnenkomt is het één en al big smile. Hij heeft er zin in, hij heeft er zelfs erg veel zin in. Jean Paul is bekend als popjournalist. Maar we kennen hem ook allemaal als drummer in diverse bandjes. Zo’n tien jaren geleden borrelde er een idee in zijn hoofd. Hij wilde graag een band oprichten in de richting van zijn muziekvoorkeur: rockclassics. Als liefhebber van onder andere Thin Lizzy zag hij het al helemaal voor zich. Hij sprak erover met Loek, tegenwoordig ook al zo’n ‘onbekende’ in het Bergse muziekcircuit. Deze moet je nu net op dit soort projecten aanspreken. Het plan werd al snel groter en groter en de glamour horror rockband 666 The Nightmare was geboren. De naam was een ietwat precair, immers er waren wat streng gelovigen die zich er aan zouden kunnen storen. Toch was er al snel de eerste try-out in de ‘Miller Time’, en daarmee was de eerste stap gezet. Of moeten we zeggen, daarmee was het ‘Heck’ van de dam? Immers er volgden al snel andere optredens en zeker niet bij de minste bands waar 666 in het voorprogramma optrad. Noem maar eens wat namen als Within Temptation, Uriah Heep, UFO, Mother’s Finest of The Blue Öster Cult. Maar wat dacht je als je in het voorprogramma van de grootste rockheld aller tijden mag staan: Alice Cooper. “Ik was voor mijn werk in Jersey Amerika waar ik een interview had met hem. Ik heb toen een cd van 666 achtergelaten. Tot mijn stomme verbazing werden we enige tijd later gebeld. Ze waren stéén enthousiast en wilden ons in het voorprogramma als ze overkwamen. En dat is ook gebeurd”.

Op de vraag wat 666 nu zo anders maakt dan zijn andere projecten moet Jean Paul eens lachen. “Het begint er mee dat je goed met elkaar kunt opschieten, er moet echte vriendschap zijn. Dan komen humor en het showelement, en mensen die zich daar in helemaal willen geven. Met Loek hebben we natuurlijk één brok entertainment in huis. Maar zeker ook de smaak voor het muziekgenre, en goeie kwaliteit muzikanten. Ik durf te zeggen dat we kwalitatief één van de betere coverbands in Nederland zijn”. Jean Paul is duidelijk trots als hij praat over zijn medemuzikanten. Hij prijst hun kwaliteiten de hemel in, maar zegt opvallend weinig over zichzelf. Toch weet ieder die hem kent, dat er hier een puur muziekdier zit die altijd voor het beste gaat. Nog minder wenst hij te vertellen over de 28e zelf. “We werken met het ROC, Maxim doet de productie en we willen iets moois vastleggen”. Met deze uitleg moeten we het doen, maar dat het een feestje wordt moge duidelijk zijn. Kijk eens op hun website voor alle informatie die je wilt: www.666thenightmare.nl Kaarten te koop, bij de Waterput, Gebouw-T en aan de kassa.

Jean Paul is erg enthousiast als hij het over de act van de band heeft. Het is niet slechts een goed stuk muziek wegzetten. “We moesten een keer op de Poptocht Special in Bergen op Zoom spelen. Loek had een erg leuk idee, vond hij vooral zelf, om het concert te beginnen. Sowieso kleden we altijd alles aan met van alles en nog wat, en allerlei attributen horen daar bij. Dus Loek wilde een echte lijkenkist op het podium plaatsen. Hij zelf zou daarin plaats nemen en dan wachten tot het eerste nummer begon. Als dan de eerste klanken klonken zou hij uit de kist opstaan en dat zou het begin van een spetterend optreden worden. Echter, het begin werd wat uitgesteld. Er gingen wat dingen niet helemaal zoals ze gaan moeten en zoals vaak voorkomt was er enige vertraging. Alhoewel, enige vertraging… Het werd wel haast een half uur later dat we pas de bühne opgingen. En al die tijd lag Loek daar in die kist peentjes te zweten. Haha, zouden we haast begonnen zijn met een dode zanger daar in die lijkkist”. Het is wel tekenend voor de moeite die de band zich getroost om vooral aandacht aan het entertainment te besteden. Groteske pakken en maskers, vleermuizen, kettingzagen, lijkkisten, maar ook bloederige taferelen zijn een kenmerk van de band. Maar dit alles wordt gebracht met een grote knipoog, en zo wacht het publiek de 28e januari een spetterende show. “Want dat we iets extra’s in petto hebben, dat moge duidelijk zijn”, aldus Jean Paul.