Bijna 30 jaren horeca ervaring lacht je toe als je bij Poncin binnenstapt. Emmy van Gils is een aangename verschijning die je professioneel naar je plek loodst en je onmiddellijk dat huiselijke gevoel van ‘hier zit ik op mijn gemak’ meegeeft. Haar partner Eddy van Eddai is,… ja is eigenlijk gewoon Eddy.

Eddy is de vriendelijkheid zelve en het beste voorbeeld dat je met hard werken kunt komen waar je wil. Hij houdt van zijn keuken en houdt van voedsel, en dat zal hij laten zien ook. De open keuken toont elke bezoeker hoe deze chef zijn eten bereidt en het laat ook duidelijk zijn liefde voor het vak zien. “Onze droom kwam vijf jaren geleden uit toen we dit restaurant Poncin kochten. Het was een grote stap maar we waren er klaar voor. Onze grote kracht is het enthousiasme dat we uitstralen en de huiselijke knusse sfeer die Emmy telkens weer weet te creëren”. Aan de brede glimlach van Eddy is te zien dat hij het nog steeds erg naar zijn zin heeft. Dat geldt ook voor Emmy, beiden zijn immers nog jong genoeg en bruisen van de energie zodat er nog genoeg voor ambities overblijft. “We willen een blijvende indruk achterlaten bij gasten die ons restaurant bezoeken en hen een geslaagde avond bezorgen. In dit verlengde ligt ook onze deelname aan de Nationale Restaurantweek. Het is doel om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, maar ook om nieuwe gasten binnen te trekken”. Het moge duidelijk zijn dat dit ondernemersduo er alles aan doet om hun restaurant succesvol te maken. En dat lukt ook behoorlijk want de eigen specialiteiten weten de nodige klanten te verleiden om een boeking te wagen. Restaurant Poncin is de enige die vlees grilleren van de houtskoolgril, en dat geeft een heerlijke aparte smaak aan het vlees, zoals bij voorbeeld Ierse tournedos, lamscarree, rib eyes en wat al niet meer. Het restaurant is ook gespecialiseerd in streek en seizoensgebonden producten, zoals vis, schaal- en schelpdieren, maar ook uiteraard asperges. Ze zullen dit jaar dan ook meedoen aan Proefmei. Emmy en Eddy zijn het wel eens als het gaat om het benoemen van de drijfveer om een restaurant te runnen:”De fun zit daarin als gasten als tevreden mensen na het diner vertrekken. Je weet dat je ze een leuke avond bezorgd hebt”. 
Restaurantweek is een initiatief van diningcity.com, dit  om de mensen kennis te laten maken met een toprestaurant voor een vriendelijke prijs van 27,50. Het is ontstaan in de randstad met een aantal toprestaurant waarvan een aantal met een michelinster. Dit initiatief bleek een enorm succes en zo heeft dit zich kunnen uitbreiden naar andere regio’s . Landelijk zijn er wel zo’n 1250 restaurant die mee doen. Dit jaar wordt voor het eerst een Benelux editie gehouden. In Bergen op Zoom is de restaurantweek in 2007 van start gegaan. Poncin behoort al vanaf het begin tot de deelnemers. Om aan dit evenement officieel deel te mogen nemen moet je standaard menu hoger liggen dan 27,50 euro. De organisatie beoordeelt of je restaurant wel aan deze kwaliteitsnorm voldoet. Restaurants met een michelinster mogen tien euro meer rekenen. Het doel van deze speciale restaurantweek is om zo een zo breed mogelijk publiek te trekken en ook om nieuwe gasten aan te trekken. En uiteraard is het natuurlijk ook een leuk gebaar naar je vaste gasten en een kans om hen ook één voor één in de watten te leggen. Leuk voor mensen die normaal een kleinere budget hebben om toch eens in een bepaald restaurant te eten.  Er zijn dit jaar een record aantal deelnemers in het Bergse : Bistro Poncin, Leynse ,Spuihuis,De Draak,het oude raadhuis halsteren,La Pucelle, Le Bouleau, Stadsparkhotel. Voor de liefhebbers, je moet er wel snel bij zijn, want wanneer kun je nu een hoogstaand gastronomisch -gangen menu nuttigen voor slechts een dergelijk klein bedrag? De zaken zullen dan ook snel volgeboekt zijn. En als ik zo bij Poncin de geuren opgesnoven heb dan loopt het water me al in de mond.