Niet alleen de website www.jouwsteentjebijdragen.nl ging op woensdag 16 maart de lucht in, maar ook een honderdtal ballonnen.

 Middelbare scholieren, die binnenkort een maatschappelijke stage moeten lopen, lieten de ballonnen op bij het Jongeren Ontmoetings Centrum (aan de achterkant van Gebouw-T).

Op de website is alle informatie over maatschappelijke stages te vinden, en bovendien staan er alle organisaties op die een stageplaats aanbieden in Bergen op Zoom. Vanaf september is een maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren.

Wethouder Ton Linssen verrichtte de officiële lancering van de site. "Ik wil het woord verplicht in deze context eigenlijk niet gebruiken", zei hij in zijn toespraak. "Ik zou dat willen vervangen door gewenst. Als stagiair ben je gewenst en word je met open armen ontvangen." Linssen gaf verder aan dat maatschappelijke stages voor de gemeente van groot belang zijn. “We willen leerlingen laten zien dat een maatschappelijke stage vooral leuk is,” zei stagemakelaar Suzan Kluskens. “Tijdens zo’n stage doen ze dingen, waar ze normaal niet eens aan zouden denken. Dat is echt een ervaring. Bovendien geeft het een goed gevoel om iets voor een ander te betekenen.”

Bij de lancering waren, naast een vijftigtal leerlingen, ook docenten en stagecoordinatoren van het Kwadrant, het Roncalli, het Prinsentuin College, ZoomMavo, het Bergs VMBO en het Juvenaat aanwezig.

Leerlingen hebben de keuze uit een breed scala aan stageplaatsen. Sportverenigingen, scoutinggroepen en zorginstellingen, maar ook organisaties als bijvoorbeeld Amnesty International, het dierenasiel en de Wereldwinkel zijn blij met jongeren die een steentje bij willen dragen.

Naast de website werd op 16 maart ook de eerste editie van het pocketboekje jouwsteentjebijdragen gepresenteerd: een boekje vol informatie over maatschappelijke stages. Het boekje zal enkele keren per jaar verschijnen. Aan de website en het pocketboekje hebben zowel De Grafische Wereld als de gemeente Bergen op Zoom meegewerkt.