Giants vrijdag in halve finale beker Door Ad Rooms

De World Class Aviation Academy speelt vrijdag in het Topsportcentrum in Almere de halve finale in het nationale bekertoernooi. Tegenstander is Eiffeltowers Den Bosch en de wedstrijd begint om 18.30 uur. De supportersclub voert actie om met zoveel mogelijk fans het team te gaan ondersteunen.

Het is voor de derde keer in de historie van de club dat de halve finales worden bereikt. Twee keer eerder werd de Bergse club uitgeschakeld en vorig seizoen gebeurde dat op een dramatische wijze, omdat de World Class Aviation bij het ingaan van het laatste kwart nog meer dan twintig punten voorsprong had op Amsterdam, dat in de verlenging toch nog met de zege aan de haal ging.

De zesde man van de Giants, het hele team en de technische staf hopen deze keer wel op een finaleplaats. Het behalen van de Final Four is natuurlijk al een fantastische prestatie en een beloning voor de stappen die het team na de winterstop heeft gemaakt, maar een finaleplaats betekent dat er opnieuw geschiedenis wordt geschreven.

De ploeg van Wierd Goedee zal op scherp staan. Trainer/coach Wierd Goedee: “Het bekertoernooi is een competitie op zich, maar wel met andere emoties, spanning en spelsituaties die daarbij horen. De wedstrijden hebben ook een andere lading dan in de gewone competitie. We kijken er echt naar uit.”

De opponent ook niet mals. “We treffen in Den Bosch een geduchte tegenstander, die intussen ook weer op sterkte is na blessures van onder meer Kees Akerboom. Een solide ploeg ook met internationals en sterke Amerikanen.”

Aan het begin van het seizoen was het voor Wierd Goedee een van de doelstellingen om ver te komen in het bekertoernooi en natuurlijk het liefst het bereiken van de Final Four. Die doelstelling is in ieder geval al gehaald, maar iedereen die de club een warm hart toedraagt hoopt op meer. Dat er mogelijkheden zijn, heeft de laatste uitwedstrijd in Den Bosch bewezen, toen de Giants Eiffeltowers gedecideerd versloeg.

De supportersclub is druk bezig met de voorbereidingen voor het vervoer van de fans naar Almere. Het plan is om met zoveel mogelijk aanhangers af te reizen. Het aantal aanmeldingen loopt ook al aardig op. Maar dat moeten er nog meer worden! Dus meld je allemaal zo snel mogelijk aan en zorg er voor dat de Giants door massale steun geschiedenis gaan schrijven in de Flevopolder!

De bussen vertrekken op vrijdag 25 maart om 15.15 uur richting Almere. Iedereen wordt gevraagd om 15.00 uur te verzamelen in De Kajuit. Een half uur na de wedstrijd vertrekken de bussen weer terug richting Bergen op Zoom. Het staat de liefhebbers, die de tweede halve finale ook willen zien, vrij om vervangend vervoer terug te regelen, maar wel even melden bij het bestuur van de supportersclub.
De kosten voor deze rit naar Almere inclusief kaartje zijn 15 euro per persoon. Aanmelden kan zoals altijd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dus schrijf je in voor de gezelligste reisorganisatie van Nederland: Jumping Giants On Tour!

Als de finale wordt gehaald, dan is er uiteraard ook weer een busreis op zondag 27 maart. Het vertrek is dan om 10.00 uur vanaf De Kajuit richting Almere. De wedstrijd begint om 12.45 uur. Ook graag een kwartiertje van te voren aanwezig zijn voor het vertrek.
De kosten zijn dan 25 euro per persoon. Dit komt omdat de supportersclub voor die busrit nog geen sponsors heeft gevonden, maar daar kan natuurlijk nog verandering in komen. Zodra daarover nieuws is, staat dat op de website van de club.