De stichting Rock over Halsteren is een ambitieuze vrijwilligersorganisatie die als doel heeft om rockbands en de livescene uit de regio Bergen op Zoom een extra stimulans te geven, op een laagdrempelige manier zijn er de afgelopen vijf jaar al succesvolle rockshows gegeven in het Halsterse café de Biebar.

Maar de stichting weet als geen ander dat een echt succesvolle rockshow er één is die niet in een kroeg plaats vindt, maar in de open lucht.

Voor het outdoorfestival op 3 september 2011 is de stichting dan ook op zoek naar de volgende vier vacatures:

Een retestrakke punk of hardcore band

Een opzwepende rockcoveract

Een catchy indie of poprockband

Een moddervette metal of hardrockformatie

Indien jouw band niet binnen één van de genoemde hokjes valt, maar wel ontiegelijk rockt, schroom ook dan niet om te reageren

Het gaat om een supervette functie waarbij vingervlugge gitaarsolo’s afgewisseld zullen worden met een intieme zanglijn of juist schreeuwende vocalen. Dit zal ondersteund worden met pompende basriffs en beukende drums. Daarnaast weet je het publiek te entertainen en op te zwepen, of juist sprakeloos van verbazing en melancholie te krijgen.

Wij bieden een podiumplaats van drie kwartier op het eerste echte outdoor rockfestival wat ooit gehouden is op het schitterende landgoed ‘De Beek’ te Halsteren. We bereiken met dit festival een groter publiek dan met een reguliere editie al het geval was. De al aanzienlijke media-aandacht die Rock over Halsteren krijgt zal met dit evenement alleen maar toenemen, waar jou band van kan profiteren. Daarnaast verschaft de stichting de nodige secundaire ‘arbeidsvoorwaarden’ waarbij je mag denken aan eten en drinken.

Wij eisen een ‘niet zeuren maar rocken’ mentaliteit. Je band moet een wervelende podiumact neer kunnen zetten. Niet alleen technisch moet het allemaal goed in elkaar steken, maar voor een festival valt ook de visuele kant niet te onderschatten. Een bepaalde vorm van show en spel met het publiek is dan ook onontbeerlijk. Aangezien onze stichting is opgezet om vooral beginnende bands te helpen, is relevante podiumervaring niet onontbeerlijk, het hebben van een aanzienlijke schare fans daarentegen wel.

Heeft jou band interesse? Stuur dan een sollicitatiebrief vóór 15 april 2011 met cv en eventuele demo op naar:

Stichting Rock over Halsteren

Burg Elkhuizenlaan 25

4661 CH Halsteren