Spanning om de plaatsen vijf, zes en zeven

 

De spanning om de bezetting van de plaatsen vijf, zes en zeven in de competitie en daarmee de plaatsing in de play-offs is om te snijden. De World Class Aviation Academy, BS Weert en De Friesland Aris staan in puntentotaal gelijk. Alleen het onderlinge resultaat bepaalt op dit moment dat de Giants op de vijfde positie staan. Er zal dus gewonnen moeten worden in het restant van de competitie, dat nog drie wedstrijden telt.

Om te beginnen donderdagavond om 20.00 uur in en tegen Amsterdam, dat intussen zeker is van plaats acht. Er liggen zeker mogelijkheden om de winst mee naar Bergen op Zoom te nemen, al is Amsterdam een taaie en niet te onderschatten tegenstander. Ook in de daarop volgende wedstrijd op 10 april tegen Landstede Zwolle zijn er winstkansen. Deze ontmoeting wordt om 16.00 uur gespeeld in sportcomplex Boulevard. Ten slotte is er op 16 april in Leiden de slotwedstrijd tegen ZZ Leiden, dat dan mogelijk nog kansen maakt op de eerste plaats en per definitie al een moeilijke tegenstander is.

Succesvol bekerweekend levert tweede plaats op

Voor het eerst in de historie van de club slaagde de World Class Aviation Academy er in om de finale om de Nederlandse beker te halen. In het Topsportcentrum in Almere werd in de halve finale Eiffeltowers Den Bosch verslagen met 79-76. Het was een verdiende zege, want de Bergse ploeg had de hele wedstrijd het heft in handen. Twee dagen later wachtte landskampioen Gas Terra Flames uit Groningen in de finale. Een sensatie hing in de lucht want bij rust had het team van Wierd Goedee nog een voorsprong van acht punten. In de tweede helft konden de Giants het niet meer bijbenen. De bredere en kwalitatief sterkere bank van de Groningers gaf de doorslag. De beker was met 67-55 voor Groningen. De World Class Aviation Academy kan echter terug zien op een prachtige prestatie.

Overigens nam Eiffeltowers Den Bosch afgelopen zaterdag in het laatste onderlinge competitieduel nog wel revanche, want de World Class Aviation Academy verloor die thuiswedstrijd fors met 61-82.

Benefietwedstrijd Giants voor de De Luchtballon

De wedstrijd van zondag 10 april tegen Landstede Zwolle staat nadrukkelijk in het teken van de maatschappelijke partner van de club De Luchtballon. Stichting De Luchtballon stelt iedereen voor wie dat noodzakelijk is, of die daar behoefte aan heeft, in de gelegenheid om op een voor hem of haar aangepaste, plezierige wijze even op adem te komen in een omgeving, die zorg en vertrouwen uitademt.
Bezoekers kunnen zondag tijdens en rond de wedstrijd die om 16.00 uur begint in de Boulevard kennismaken met het werk van de Stichting De Luchtballon. Een groot aantal genodigden van De Luchtballon, waaronder patiëntjes, zullen de benefietwedstrijd bij wonen.

Omdat het de laatste reguliere thuiswedstrijd is van het seizoen, heeft het bestuur van de World Class Aviation Academy samen met de besturen van de businessclub en de supportersclub besloten om de leden van zowel de businessclub als de supportersclub te bedanken voor hun steun tijdens dit seizoen. Zij krijgen een extraatje in de vorm van waardecheques, die kunnen worden verzilverd. De cheques geven recht op extra toegangskaarten voor relaties, vrienden, kennissen of familie.
Op de website van de club www.wcaagiants.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze actie en de manier waarop de cheques te verzilveren zijn.

Plannen voor volgend seizoen

Voorafgaand aan de wedstrijd gaat de club nog aandacht besteden aan de plannen voor het volgende seizoen, want terwijl de belangrijkste beslissingen in de competitie nog moeten vallen, wordt al weer vooruit gekeken naar het seizoen 2011-2012. Niet alleen op sportief gebied, maar ook organisatorisch.
Om 14.45 uur is er voor businessclubleden en andere geïnteresseerden een presentatie onder de titel ‘Get Inspired, become Giant’. Centraal staat de unieke wijze waarop Giants tijdens het volgende seizoen vier thuiswedstrijden gaat uitbreiden tot grote evenementen. Maar ook tijdens dit voorafje is er uiteraard ruime aandacht voor het goede doel van de club: De Luchtballon.

Duo Luizter luistert wedstrijd op

Voor de wedstrijd, in de pauze en na de wedstrijd van zondag aanstaande zal het duo Luizter muziek verzorgen in de businessclubruimte.

Luizter is een 'unplugged' setting van zang & piano. Zangeres Jolanda Bazen en pianist Jörgen Versteeg zoeken het in de kleine liedjes die in een uitgeklede versie intiem gemaakt worden. Het is een bijzondere aanvulling tijdens een trouwceremonie of als achtergrondmuziek & decor bij een (bedrijfs)receptie of diner. Het repertoire is in de stijl van Trijntje Oosterhuis, Van Morrison, Sting en Boudewijn de Groot.
Luizter is exclusief voor liefhebbers!

Voor meer informatie en speeldata: mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.luizter.nl (vanaf 1 juni 2011 is de website online)

Ladiesnight groot succes

De supportersclub Jumping Giants heeft de afgelopen dagen terecht grote complimenten gekregen voor de organisatie van de traditionele ladiesnight afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Eiffeltowers. Het was een drukte van belang. De deelnemende dames werden in Flower Powerstijl verwend en getrakteerd op allerlei lekkernijen, drankjes, cadeautjes en veel plezier en sfeer. Jammer was alleen dat er op het parket niet gewonnen kon worden, maar daar kon het publiek jammer genoeg ook geen verandering in brengen. De ladiesnight is intussen uitgegroeid tot een evenement dat klinkt als een klok en niet meer weg te denken is op de agenda van het seizoen.

Blessures blijven Giants kwellen

De medische begeleiding van de World Class Aviation Academy doet er alles aan om Brandon Griffin zo snel mogelijk weer speelklaar te krijgen. De Amerikaan, die doorgaans voor veel rebounds zorgt onder zowel het eigen bord als dat van de tegenstander en die inside van groot aanvallend belang is, wordt geweld door een scheurtje in zijn achillespees. Brandon Griffin wordt node gemist, te meer omdat de andere lange man Thomas Koenis als gevolg van een operatie dit seizoen niet meer in actie komt. Tel daarbij ook nog de langdurige enkelblessure van Bob van den Ende en het is duidelijk dat er een grote wissel getrokken moet worden op de rest van het team.