Op zaterdag 16 juli zal voor de eerste keer ’t Belegh van Bergen worden georganiseerd.

 

Een middag die bol staat van verschillende creatieve, culturele en muzikale activiteiten. Deze middag wordt georganiseerd door Cultuur-historische groep Merck Toch Hoe Sterck met medewerking van diverse andere verenigingen, sponsors en personen.

 

Doel van deze middag is:

Het meer bekendmaken van het Geuzenlied Merck Toch Hoe Sterck en het roemrijke garnizoensleven van Bergen op Zoom meer aandacht geven.

 

Deze middag wordt er opgetreden door:

Het CQ-koor, dat een muzikaal optreden zal verzorgen met als rode draad het Merck Toch Hoe Sterck. Initiatiefgroep Interbellum laat zien hoe het soldatenleven was tussen de twee wereldoorlogen. Maarten Stalpers laat Barokmuziek horen in een modern jasje. Instructeurs van De Zwaardkring zullen een demonstratie geven in het oude ridder zwaardvechten. Kleine riddertjes mogen zelfs een gevecht aangaan met een echte ridder. Gelegenheidsorkest Vaste Verkeering zal soldatenmuziek spelen uit 1900-1950. Een originele soldaat uit 1948 staat op wacht. Stichting Bezichtiging Monumenten zal enkele rondleidingen verzorgen in het Groot Arsenaal. Er is een speurtocht en fotomoment voor de kleintjes. Uiteraard zal cultuur-historische groep Merck Toch Hoe Sterck enkele voorstellingen geven van haar herschreven stuk In Kanne en Kruicke. Kortom een bonte verzameling van creatieve, culturele en muzikale uitingen . . . Een dik belegde boterham dus.

 

Waar en Wanneer

 

Dit evenement wordt gehouden op 16 juli 2016 van 13.00 t/m 18.00 uur, op het buitenterrein van het Groot Arsenaal, Rijtuigweg te Bergen op Zoom. Bij slecht weer zal er binnen worden opgetreden. De toegang is gratis.