Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft opnieuw het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan het Bravis ziekenhuis.

 

Het roze lintje wordt jaarlijks verstrekt als erkenning en compliment voor de uitstekende zorg die het ziekenhuis biedt aan borstkankerpatiënten. 

BVN legt ieder jaar de lat weer wat hoger. De eisen ten aanzien van de kwaliteit van zorg worden stapsgewijs strenger gemaakt. De locaties Bergen op Zoom en Roosendaal van het Bravis ziekenhuis voldoen opnieuw aan de aangescherpte normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Online keuzehulp

De Monitor Borstkankerzorg van BVN geeft een overzicht van het zorgaanbod. Deze online keuzehulp biedt patiënten inzicht in hoe de borstkankerzorg in een ziekenhuis is georganiseerd, welke ervaringen andere patiënten met dat ziekenhuis hebben en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de verwachtingen van BVN over patiëntgerichte zorg. De monitor en de criteria voor het roze lintje zijn in te zien via monitorborstkankerzorg.nl.

Oncologiecentrum
Het Bravis ziekenhuis concentreert eind dit jaar de zorg voor oncologiepatiënten in de locatie Roosendaal. In november 2016 gaat daar een nieuw Oncologie Centrum open. Alle specialismen die bij de zorg rond kankerpatiënten zijn betrokken, gaan hier spreekuur houden. Ook dagbehandeling en psychosociale opvang voor mensen met kanker worden in dit moderne gebouw ondergebracht