De gemeente Bergen op Zoom gaat zo snel mogelijk aan de slag om de werkzaamheden aan de Laan van Borgvliet en de Markiezaatsweg tot een goed einde te brengen.

 

Inmiddels is overeenstemming bereikt om voor deze werkzaamheden in zee te gaan met de aannemerscombinatie Gerbroeders Moerland (Sint Annaland) en Heijmans Wegenbouw (Roosendaal) en zijn de voorbereidende werkzaamheden al enige tijd aan de gang.

Zoals wellicht bekend hebben de werkzaamheden enige tijd stilgelegen omdat de gemeente met de vorige aannemer in een arbitragezaak verwikkeld raakte over het afwerkingsniveau en de voortgang van het werk.

Volgende week wordt een start gemaakt met de afwerking van de Laan van Borgvliet. De verwachting is dat die werkzaamheden ruim een maand gaan duren en dat daarna de Laan van Borgvliet kan worden opengesteld voor het bestemmingsverkeer (de hofjes en de Langeweg) en het doorgaande langzaam verkeer.

Doorgaand snelverkeer kan voorlopig (nog) geen gebruik maken van de Laan van Borgvliet omdat nog niet gewerkt kan worden aan de aansluiting met de Markiezaatsweg.

Het herstel en de afwerking van de Markiezaatsweg zelf starten na de ‘Bouwvak’ en duren naar verwachting tot eind oktober.