Baarle Nassau, en wel te verstaan de bibliotheek aldaar, was de locatie waar Ilonka de Rooij een event organiseerde dat alles met boeken te maken had.

 

Auteurs uit Nederland, België en Senegal waren aanwezig om het publiek te trakteren op hun boekwerken. Er was ook voldoende gelegenheid om een exemplaar te laten signeren door de schrijvers zelf.

Zo kon de bezoeker kennis maken met het prachtige boekwerk van fotografe Nathalie Gerritsen - Viguurs die de bodypaint werken van Syl Verberk vastgelegd had. De dames waren beide aanwezig om hun kleurrijke werk te tonen. Corry Hanegraaf - Kloosterman toonde haar kinderboek dat was geïllustreerd door Lind Mostmans. Daarnaast waren er gedichten en boeken te vinden van de schrijvers Ilonka de Rooij, Wendy Janssens, Frans A. Brocatus, Armand Hillaert, Arno van den Kieboom, Han Peeters en Sonn Franken.

Iedere auteur kon zich presenteren aan de bezoeker maar ook het onderlinge contact was prettig en aangenaam. Haast iedereen uit dit gezelschap had zijn of haar werk in eigen beheer uitgegeven en had uitgezien naar dit evenement. De sfeer was dan ook goed en je hoorde vaak de opmerking dat dit naar een vervolg smaakte. Nu al komen geluiden dat er wellicht in Oosterhout, Gilze en Rijen, Aarschot en Bergen op Zoom ook mogelijkheden zijn voor een dergelijke sessie. Het lijkt er haast op dat deze zaterdag het ontstaan van een nieuw schrijversgenootschap mocht zien. De deelnemers hebben elkaar in ieder geval beloofd contact te houden met de gezamenlijke FB groep.

Het was een aangename zaterdagochtend, met dank aan Ilonka voor de organisatie. Hier gaan we beslist nog meer van horen.