Het outdoor Festival van de Stichting Rock oven Halsteren vindt pas in september plaats, maar deze maand wordt de officiële start al in de Biebar gegeven. Op 27 en 28 mei zijn de eerste twee voorrondes voor het festival waarbij het lokale en regionale talent kan laten zien waarom zij een plekje verdienen op 3 september bij Landgoed de Beek. Bij elke voorronde hoort een winnaar en een jury samen met het publiek wijst die winnaar aan.

 

 

27 mei Metal en Hardrock

Vrijdag 27 mei staat in het teken van de Metal en Hardrock.

Offcorpse, Challenger, Stone Burner en Stronghold trappen de eerste voorronde af met stevige hardrock en heavy metal gitaren. Offcorpse vertegenwoordigd duidelijke de Duistere kant van Zeeland, dubbele bass en een stem die rechtstreeks uit de hel afkomstig lijkt te zijn. Het Roosendaalse Challenger haalt zijn inspiratie duidelijk uit de hardrock uit de jaren 80, inclusief lange haren, vlammende gitaren en gierende solo’s. Stone Burner gooide hoge ogen op de West-point bandcontest, hier wisten de getalenteerde rockers zelfs met wegstuiterend drumstel de finale te bereiken. En hoe maak je meer indruk op een Bergse festivalorganisatie dan door een nummer te componeren geïnspireerd op ‘merck toch hoe sterck’: snoeiharde trashmetal van Stronghold met een historische inval, zo willen we het zien.

 

28 mei Poprock en Indie

Zaterdag 28 mei kan er worden bijgekomen met de bands: Back at Seven, A Gerneration After, monocle mint en RoadBank. Het uit Etten-Leur afkomstige Back at Seven maakt onder leiding van een charismatische zangeres experimentele indierock. En dat slaat aan, niet voor niets wonnen ze de finale van ‘doe maar vet’ en spelen ze op het popeluchtfestival. A Generation After heette ooit custom made en had onder die naam al ooit op Rock over Halsteren gespeeld, waar ze zo een prachtige set wegspeelden dat ze gelijk een radiosessie mochten komen doen bij regiopop. Voor fans van psychedelica en stonerrock een ware must. Monocle Mint is al jaren een bekende in de regio. Degene het lukt om bij de poppy, electrorock stil kan blijven staan moet nog geboren gaan worden, niet voor niets stonden ze dan ook op het openingsweekend van Gebouw-T. Het Bergse RoadBank is nog een relatief onbekende in het rockcircuit, maar het enthousiast stel jonge rockers zijn vastbesloten om daar snel verandering in te brengen.

 

De Biebar

Ook op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli vinden er voorrondes plaats in de Biebar, dan in het teken van de Punk- en de rockcoverbands. Alle avonden beginnen om 19:00 uur en de entree is GRATIS! Kaartjes voor het outdoor Festival kunnen op deze avond worden worden gekocht voor €12,- hierbij ontvang je ook nog eens een gratis drankje! Na de optreden maakt de jury hun waardering bekend op de website, dit is een verdeling van 100 stemmen. Het publiek kan vervolgens ook gaan stemmen op www.rockoverhalsteren.nl. De uiteindelijke winnaar is de band met de meeste stemmen. 

 

Landgoed de Beek

De voorbereidingen voor het outdoor Festival op 3 september op Landgoed de Beek zijn in volle gang. Onderhandelingen met bands en leveranciers zijn in een afrondende fase. Op zeer korte termijn zal de stichting de acts, waarmee de winnaars van de voorrondes op het podium zullen staan, bekend gaan maken! Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kan Rock over Halstern gevolgd worden via Twitter! Accountnaam: Rock_Halsteren