Afgelopen vrijdag en zaterdag vonden de eerste voorrondes van het Rock over Halsteren Festival plaats in café de Biebar. Deze beloven veel goeds voor 3 september op landgoed de Beek! Bands van hoge kwaliteit en een goede sfeer kenmerkte deze twee avonden.

Vrijdag 27 Mei

Op vrijdag was het de beurt aan de Hardrock en Metal bands. Stone Burner, Offcorpse, Challenger en Stronghold trakteerde het publiek op veel gitaargeweld en diepe grunten. Vanaf het begin af aan was het goed druk en de lange haren werden snel los gemaakt om te headbangen. Bij het optreden van Chalenger trakteerde Guus de Bie, eigenaar van de Biebar, het publiek nog even extra op een show door gekleed in bretels en een bouwvakker helm de bar op te springen. Het was een avond vol snoeiharde muziek en een ongelofelijk goede sfeer.

Zaterdag 28 mei

Op zaterdag werd het iets rustiger aan gedaan wat muziek betreft, toen was het de beurt aan: Roadbank, A Generation After, back at Seven en Monocle Mint. Indie en Poprock voerde de boventoon. Op het podium werd er alles behalve rustig aan gedaan. Alle bands gaven een energieke show weg waarbij menig bandlid na afloop van een optreden eruit zag of ze zojuist een douche hadden genomen. Backstage was de mogelijkheid om even lekker bij te komen en snel werden tussen de bands de ervaringen uitgewisseld. Zaterdag was avond van hoge kwaliteit!

Stemmen

Op de website www.rockoverhalsteren.nl kan er gestemd worden op jouw favoriete band, van iedere avond gaat er 1 band door naar het Rock over halsteren festival op landgoed de Beek op 3 september. Ook de foto's van 27 en 28 mei zijn op de website te bekijken. Bart Verboven voorzitter van de Stichting Rock over Halsteren geeft aan zeer tevreden te zijn over de eerste 2 voorrondes: 'Met zo'n hoog niveau in de voorrondes kan dit alleen maar iets goeds voorspellen voor 3 september'. Stemmen kan tot 7 juni, daarna worden de stemmen van het publiek bij de stemmen van de jury geteld en wordt bekend wie er naar het grote podium mogen.

Bijschrift Foto’s

Back at Seven.JPG: Back at Seven zorgde Zaterdag voor de vrouwelijke inbreng

Guus: De eigenaar van de Biebar ging weer lekker uit zijn dak

Headbangen Headbangen bij Stronghold, de afsluiter van vrijdag

Monocle Mint Monocle Mint sloot op zaterdag de avond af

Offcorpse Heel veel haar tijdens het oprtreden van Offcorpse

Stone Burner Met een flink drumstel opende Stone Burner vrijdag Rock over Halsteren