Met het behalen van de volumenorm voor blaaskankeroperaties per jaar scoort Amphia goed in de lijst van zorgverzekeraar CZ. “Een resultaat waar we als ziekenhuis trots op zijn."

Amphia wil zich in de toekomst verder ontwikkelen als oncologisch centrum in de regio. Blaaskanker hoort daar uiteraard ook bij. Het aantal blaasverwijderende operaties willen we dan ook uitbreiden naar 30 per jaar”, aldus lid Raad van Bestuur, Ernst Hoette.

Dokter Ilze van Onna, uroloog: “De impact van kanker is groot. Daarom vinden wij het als urologen belangrijk goede zorg te bieden aan onze patiënten. De oncologische patiënten bespreken we wekelijks in een gezamenlijk overleg waarin verschillende medische disciplines vertegenwoordigd zijn. Daarnaast hebben we oncologische urologieverpleegkundigen die het vaste aanspreekpunt zijn voor de patiënt. De verpleegkundige heeft extra tijd en aandacht voor de patiënt en zorgt voor een luisterend oor in moeilijke tijden.”

Sinds april 2011 wordt de operatierobot ingezet bij de behandeling van prostaatkanker. In de toekomst wil Amphia deze ook inzetten voor het verwijderen van de blaas. De behandeling met een robot biedt veel voordelen voor de patiënt. Er zijn slechts kleine incisies nodig en er kan veel preciezer worden geopereerd. Dit betekent minder bloedverlies en minder pijnklachten. Het herstel gaat over het algemeen sneller waardoor de patiënt weer eerder naar huis mag.

Amphia is voorstander van concentratie van zorg op basis van kwaliteit. “Concentratie is een noodzakelijke vervolgstap in de doorontwikkeling van de oncologische geneeskunde. Het draagt bij aan verbetering van de zorg, aan verdieping van onze kennis en kunde en dus aan een betere prognose voor patiënten met kanker”, besluit Hoette.